Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Надявам се тазгодишната тенденция на развитие в бранша да се запази - 25.01.2012

25.01.2012   |   Начало»Експертно
 

Сред новите продукти на фирма Гюринг България, предназначени за машиностроителния бранш, са свредлата тип RТ 100 HF RT 100 A и RT 100 T 15xD 20xD 25xD 30xD и 40xD. Разширяваме и гамата на предлаганите досега метчици, RF 100 високопроизводителни фрези и предлагаме нови райбери тип HR 500, HR 500 G, HR 500 Alu.

По отношение на въпроса, касаещ тенденциите в развитието, смятам че машиностроителният бранш никога не е бил приоритет на нашата държава, макар че в миналото беше много добре развит и имаше изключително образовани и знаещи специалисти. За съжаление, в момента не е така. Машиностроенето не е атрактивно като професия за младите хора и има огромен отлив от тази специалност. Това води и до липса на кадри на пазара - особено инженерни специалисти, владеещи западен език.
Силно се надявам тенденцията за развитие, която се забеляза през изминалата година, да продължи и в бъдеще, макар че ако сме честни, в тази посока се развиват предимно фирмите, които работят по поръчки от западни фирми. Това беше и причината в началото на 2011 г. да се отбележи ръст в развитието на машиностроенето. Дано държавата да си даде сметка, че това може да е печеливш бранш и да насърчи младите хора към тази специалност. Дано не се стигне до положение, в което при пенсионирането на днешните специалисти, да няма кой да ги замести и най-важното - да няма приемственост на кадрите.

Милена Маринова, управител на Гюринг България

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: Гюринг   свредло   метчик  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...