Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Полимерните плъзгащи лагери предоставят възможност за работа без масла и греси

25.01.2012   |   Експертно
 

Фирма Хенлих представя полимерни плъзгащи лагери за ротационни, осцилиращи и линейни движения. Предназначени за работа без смазване, те могат да работят във вода, влага, както и в запрашени и мръсни среди. Поради ниския си коефициент на триене щадят валовете. Полимерните лагери не корозират и с отсъствието на смазки запазват повърхностите чисти и сухи (материали, подходящи за работа в ХВП). С тези им качества практически отпада нуждата от поддръжка и успешно изместват конвенционалните сачмени лагери в много приложения.

Малките размери на полимерните плъзгащи лагери спомагат за намаляване обема на лагерните възли, а оттам и за по-компактни конструкции и по-ниски разходи при производство. Отпада нуждата от смазващи линии, специални лагерни кутии за постоянно мазане, както и използването на уплътнения и семеринги.

Поради по-голямата контактна площ, при линейните плъзгащи лагери отпада нуждата от скъпите и трудни за обработка закалени валове. Могат да работят с твърдо анодирани алуминиеви валове - нещо, с което сачмените линейни лагери не могат да се похвалят. Така конструкцията може да бъде олекотена, като в същото време се намалят и разходите за съответните валове, както и производствените разходи.
Притежаваме над 30 вида материали, плод на дългогодишни изследвания. С подбор на правилните материали се осигурява работа в среди, неподходящи за конвенционалните лагери от плъзгащ и търкалящ тип – работа във влажни среди, изцяло под вода, в контакт с киселини и основи, при температури до 250 °С и т. н. Можем да предложим както лагери за ротационни, осцилиращи и линейни движения, така и готови решения за линейно водене - винтови и ремъчни модули.

инж. Венцислав Чалов, отдел Лагери и линейни направляващи в Хенлих

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: Хенлих   лагер   полимерен  

Област: бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...