Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Предстои да предложим нови решения с приложение в металообработването

02.02.2012   |   Експертно
 

Уважаема г-жо Маринова, бихте ли представили накратко историята и дейността на фирма Гюринг пред читателите на сп. Инженеринг ревю?
Фирма Гюринг е основана през 1898 година. В момента в компанията работят 4500 служители, 2500 от които са заети в Германия. Фирмата има 26 завода, 11 от които в Германия, 15 - в страни от цял свят и общо 32 сервизни центрове. Гюринг разполага и с много голям научно - изследователски институт в гр. Лайц, близо до Албщад, където е седалището на фирмата. Там се правят всички нови разработки на тестови машини, така че крайният продукт винаги да отговаря на високото качество, на което разчитат клиентите ни. Фирма Гюринг е сертифицирана по всички видове сертификати ISO 9001:14001. Освен това са сертифицирани и инструментите, които фирмата предлага в областта на медицинската техника. Също така имаме сертификати от производители на машини като Гроп и от големите производители на автомобили - Wolkswagen, General Motors и т.н.

Кога бе създадено представителството у нас и каква е търговска ви структура в страната?
Представителството на фирма Гюринг в България е регистрирано за първи път през 1992 г. Измененията в законодателната база и предстоящото влизане на България в Европейския съюз наложиха нова пререгистрация на компанията като търговско дружество през ноември 2006 г. Новосъздадената фирма Гюринг България функционира успешно и в края на миналата година отбеляза петгодишен юбилей. Седалището на Гюринг България е в София, но имаме и втори офис в Габрово, където се намира и централният ни склад.

Как си осигурявате конкуретно предимство на българския пазар?
Основното, към което се стремим е да спечелим доверието на нашите клиенти с приемливо съотношение цена – качество и добро обслужване. Нашите колеги са в постоянен контакт с клиентите, защото знаете, че икономика ни е динамична и много от колегите, поемат работа по външна поръчка, която изисква нещо определено в момента. В такива ситуации трябва да се отреагира бързо, за да може да се намери точното решение за клиента. Всеки от нашите търговци отговаря за определен район и посещава редовно клиентите, за да има по-близък поглед върху техните настоящи потребности. Нашият стремеж е колегите да използват знанието и опита, който са придобили през годините, за да предложат цялостно технологично решение за конкретните нужди на всеки клиент.

Какво ново предстои да предложите на клиентите си в областта на металообработването?
Решенията на Гюринг за бъдещето включват RT 100 HF свредло висок клас за обработка на високоякостни материали и специални сплави; ново покритие Signum с изключителна твърдост; нов HMC 3000 хидравличен патронник за бързо, прецизно и директно закрепване на инструменти с опашка по-малка от 6 мм; нови специални решения, значително намаляващи броя на необходимите за обработка инструменти, например – за обработка на глави на цилиндри, които увеличават производителността при един и същ производствен капацитет.
Също така, разширяваме програмата RF 100 – монолитни фрези висок клас с нови видове, особено за обработка на неръждаеми стомани и алуминий и програмата за резбонарязване, особено при големите размери, които се използват от производители на оборудване за енергетиката. Предстои и увеличение на програмата HT 800 WP – свредла със сменяема пластина – до диаметър 40 мм, както и разширение на номенклатурата на микропрецизни твърдосплавни свредла ExclusiveLine от диаметър 0,5 мм без вътрешно охлаждане или от 1,2 мм с вътрешно охлаждане. Новост в продуктовата ни гама ще бъде и програмата ЕВ 800 за дълбокопробивни (оръдейни) свредла със сменяема пластина и направляваща вложка, както и четири вида покрития, в зависимост от приложението. С цялостното предлагане на услуги по презаточване и препокриване Гюринг затваря цикъла на инструменталния мениджмънт и затвърждава позициите си на пазара.

Каква е стратегията ви по отношение на бъдещото развитие на компанията?
Надявам се Гюринг Германия да продължи да подкрепя развитието ни на българския пазар и да планира по-сериозни инвестиции в страната, като изграждането на нов сервизен център или изнасянето на даден вид производство у нас. Надявам се нещата да се разраснат, икономиката да бъде стабилна и това да ни направи привлекателни за подобен род инвестиции. Също така, се надявам да успеем да създадем нови работни места и да разширим състава на фирмата.

     
Източник: Инженерниг ревю

Ключови думи: металообработване   Гюринг България   Милена Маринова  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...