Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Балканкар Заря–Павликени отчита ръст на продажбите - 13.02.2012

13.02.2012   |   Начало»Бизнес
 

Чувствителен ръст на продажбите за 2011 година отчита най-големият български производител на кари и части за тях Балканкар Заря, Павликени. Продажбите на компанията са нараснали с близо 50 на сто в сравнение с предходната година и са достигнали до 7,7 милиона лева. Особено успешно е било последното тримесечие, когато е постигната печалба от 211 хил. лева, при отчетена загуба от 245 хил. лева за същия период на 2010 година. За цялата 2011 г. обаче предприятието отчита загуба от 505 хил. лева, същата за предходната година е била в размер на 1,33 млн. лв.

Балканкар ЗАРЯ е единственото специализирано българско предприятие за производство на стоманени колела и джанти. Дружеството се ползва с отлична международна репутация като доставчик на колела и джанти за водещи компании – производители на кари и гумопроизводители, а също така и като доставчик на колела за резервни части. Продукцията на павликенските машиностроители намира най-добър прием на Южнокорейските пазари. Отчетът на дружеството сочи, че 58 на сто от приходите от продажбите на тукашната продукция идват именно от тези пазари. На второ място остават европейските пазари, като водещ сред тях е германският. Там също има ръст на приходите от продажбите на павликенските кари в размер на 44 на сто на годишна база.

     
Източник: dnesbg.com, Балканкар Заря

Ключови думи: машиностроене   Балканкар Заря   ръст   продажби  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...