Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Капрони получи наградата Износител на 2011 година - 29.02.2012

29.02.2012   |   Начало»Бизнес
 

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков връчи на фирма Капрони специалната награда на МИЕТ за износител на 2011 г. Капрони е водеща машиностроителна компания в хидравликата и електромобилността и повече от 90% от нейната продукция е предназначена за износ. Церемонията по награждаването се състоя в рамките на форума „Дни на българската индустрия“, който бе открит вчера.

Износът на българската машиностроителна продукция надхвърли предкризисното ниво от 2008 г., каза министър Трайков пред участниците в церемонията. През миналата година експортът от този сектор е 1,349 млрд.евро – с 299 млн. евро повече от 2008 г. Това е 7,3% от БВП на страната.

Министър Трайков връчи и отличията на Българската стопанска камара ИН-5, с които се награждават компании с иновативни решения в своя бизнес. Носители на отличието през тази година станаха фирмите Ди Вен, Лом и Капрони, Казанлък. Ди Вен получи отличието за високи постижения в производството на български електротоварен автомобил, пригоден за работа в обособени пространства. Капрони бе отличена за разработката на електроефективен електрокар с променливи и постояннотокови регулируеми електрозадвижвания.

Специалната награда „Кубратов меч“ на индустриален клъстер Електромобили бе получена също от фирма Ди Вен. Призът е признание на бранша за добре свършена работа и конкурентно присъствие, които генерират растеж и добавена стойност.

     
Източник: МИЕТ

Ключови думи: машиностроене   Капрони   хидравлика   електрокар   награда  

Област: Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...