Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

MachTech & METAL

29.02.2012   |   Събитията
 

На 28 февруари в Интер Експо Център стартираха няколко международни индустриални изложения, сред които MachTech & METAL. На официалното откриване на изложбата присъстваха зам.- министърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма г-жа Жулиета Хубенова, както и представители на редица браншови организации.

„Машиностроенето показа добро равнище през изминалата 2011 година”, обяви пред участници и гости Председателят на Българската браншова камара по машиностроене Илия Келешев. „Да се надяваме, че положението с външните пазари няма да се влошава и ще затвърди равнището от 2011 год., като дори през второто полугодие на 2012 година очакваме растеж”, допълни той.

Дните, в които се провеждат специализираните изложби в областта на машиностроенето и индустрията - Machtech&Metal, Intronika, IFAM и Plast, са обявени и за Дни на българската индустрия. „Тези дни са посветени на българската индустрия, въпреки че на изложбите не пресъстват важни сектори от нея, като лека, химическа и фармацефтична промишленост”, каза по време на откриването Георги Шиваров заместник-председател на Българска стопанска камара.

„Целите ни са да говорим за индустрията, като стабилизиращ фактор на растежа, да стабилизираме състоянието й, да набележим мерки и стратегиите за развитие на промишлеността и икономиката, както и да уважим индустриалците и работещите в индустрията.” От името на индустриалците у нас, Георги Шиваров се обърна към българското правителство с молба Дните на българската индустрия да станат постоянно събитие, оформено с решение на Министерски съвет.

Първият ден на изложбата бе посветен за ключови срещи на браншово ниво, но част от изложителите успяха да направят първите си обещаващи бизнес срещи. Участниците в изложбите за машиностроене, автоматизация, индустриална електроника и произодство на пластмаси, успяха да впечатлят аудиторията със съвременни модели прецизни металорежещи, пробивни и фрезоващи машини с ЦПУ, заваръчна техника, автоматизирани машини за автомобилната и електротехническата индустрия, както и богата гама от инструменти и оборудване за различи производства.

Новости от изложението

Нова пробивна машина First V700, производство на тайванската компания Long Chang Machinery, демонстрира за първи път у нас, българският представител на компанията фирма Милко, Асеновград. Нова за българското машиностроене е и високопроизводителната машина с ЦПУ от швейцарски тип на южнокорейския производител DOOSAN, за масово производство на ротационни детайли, представена от нейния български партньор фирма Лазатек. Италианската компания Curti е също за първи път у нас като производител на автоматични машини за рязане на кабели, с големи възможности в амтомобилостроенето и електротехниката.

Добре познатите на българския пазар заваръчни апарати Kempрi, са вече с нов ергономичен дизайн и компактен вид, обяснява техният представител фирма Кимекс.

Старозагорската фирма е и един от поддръжниците на роботизираното производство у нас, като специално за изложението успява да разработи новия си модел робот „Kiberys”, който освен рязане и заваряване извършва и пробивани операциии.

Сред изложителите са и водещите от години производители на металорежещи машини – ЗММ- България Холдинг.

С богата гама от сензори, лазери и системи за автоматизация, приложими както в производството, така и при изграждане на пътна инфраструктура и други области, се представя австрийската компания Sick. Лазерната обработка на детайлите се нуждае от машини с висока ефективност, за които е нужна сериозна аинвестиция. Ето защо тази прецизна дейност се извършва в повечето случаи като външна услуга, отбелязва Иван Маринов от Центъра за лазерни технологии. За новостите при лазерните технологии и машини може да се информирате и ако посетите щанда на един от водещите в тази област производители – фирма TRUMPF.

Продукти и иновации, но в осветителната техника, сигнализацията и апаратурата за потенциално експлозивна атмосфера, ще намерите на щанда на Искра Силатроник.

Един от малкото български производители на вентилатори у нас, фирма Спартак, е на път да си върне загубените през последните години руски пазари, обясни техен представител. Бургаската компания има богата история в областта на вентилационната техника и може да е достоен конкурент на чуждите компании в областта и на българския пазар.

С богата гама от инструменти и оборудване за машиностроителната индустрия се представя и немският производител Гюринг, като иновациите в тази област са предимно в избора на покритие и начина на заточване на металорежещите инструменти.
Не бива да пропуснете и щанда на друг немски производител на товарозахватни вериги – RUD, която е единственият представител на захватно оборудване у нас. Най-новото при тях са предупредителните маркировъчни вериги, които намират приложение при захващането на пещите в леярното производство.

Ако се интересувате от добри образци на леярното производство, то ще намерите такива при представителите на тази промишленост, в лицето предприятията Чугунолеене Първомай и Енергоремонт Кресна. Те ще ви покажат какво е качеството и производителността на техните продукти при внедряването на високотехнологично съвременно оборудване.

На изложението присъства и водещият производител на бои фирма Лакпром, с щанд представящ многообразие от многофунционални защитни бои и грундове. „Силата ни е в индустриалните покрития, където трябва да отговаряш на определени паказатели – боята да се нанася лесно, да е фина и с дълъг живот”, категоричен е изп. директор на компанията Хараламби Хараламбиев.

С богата цветова гама от продукти от пластмаса и полиетилен се представят и две други познати на пазара компании – фирма Мева, позната предимно с контейнерите си за отпадъци, както и фирмата с богат опит в производството на полиетиленови опаковки за различни индустрии – „Ате Пласт”.

Важно е да се отбележи и напредъкът в праховата металургия. А той се изразява във възможността с различни технологии за управление да се изработват все по сложни детайли, като значително се подобряват условията на труд, обясни г-жа Здравка Дабижева от търговската фирма ЛД, която представлява водещи европейски производители на машини и оборудване. Задвижванията, изработени от метален или керамичен прах, са сред новостите Интересни като тенденция и са сравнително нови на пазара. Една от новите машини за индустрията са пресите със сервозадвижване, които комбинират бързината на механичните преси и плавните удари на хидравличните.

     
Източник: Industryinfo

Ключови думи: Mach-Tech   изложение   машиностроене   индустрия  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...