Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Кимекс представя нов модел робот „Kiberys

29.02.2012   |   Технологии
 

Компанията Кимекс представя новия си модел робот „Kiberys”, който включва три технологични процеси -  плазмено рязане, заваряване и пробиване. Демонстрация на възможностите на машината може да се види по време на изложението за машиностроене от 28 февруари до 2 март в Интер Експо Център. Това е първото представяне на роботизираната система, която досега е била проектирана да извършва само плазмено рязане и заваряване, обясни търговският директор Георги Бахарев. Проведени са и първите успешни тестове за този допълнителен експлоатационен процес. Специфичното на комбинирания робот е, че инструментът дава възможност за ТД обработка, т.е инструментът има 5-осно управление и може да  пробива във всички равнини на пространството. „Мощността на пробиване засега е малка, но при конкретни изисквания от страна на клиентите, мощността и параметрите на роботизираната машина биха могли да се коригират.

Липсата на междинно звено между високопроизводителният висок клас центрове и ръчният начин на пробиване, с радиални машини, е причината за създаване на този допълнителен роботизиран технологичен процес, обясни г-н Бахарев. „Това междинно звено, би позволило достигане на точност на пробиване в рамките на 1-2 десети, защото не винаги е необходима точност на изпълнение от порядъка на стотни”. По думите на търговския директор, особен интерес към роботите проявяват в Индия и Бразилия, където индустрията е добре развита и не страда от кризата.У нас обаче са продадени едва четири заваръчни робота „Kiberys”. С новия допълнителен процес, системата би могла да намери още повече поръчители, надяват се производителите.

     
Източник: IndustryInfo.bg; снимка: Кимекс

Ключови думи: плазмено рязане   заваряване   пробиване   робот   роботизираната машина   радиална машина   машина център  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...