Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хармонизирани стандарти за безопасност на машините обсъдиха на семинар в Стара Загора

08.03.2012   |   Събитията
 

Българският институт за стандартизация проведе двудневен специализиран семинар за прилагането на хармонизирани стандарти при оценяване и удостоверяване на съответствие и поставяне на СЕ маркировка за безопасност на машините. Форумът е част от проекта за усъвършенстване на системата за стандартизация в България, финансиран по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика.

В него участваха водещи експерти от водещи машиностроителни компании, както и от Българския институт по стандартизация. Участниците в семинара обсъдиха икономическата и социална значимост на Директивата за безопасност на машини (2006/42/ЕС), регулаторния метод Нов подход в техническото хармонизиране и стандарти, както и с машините за строителство и поддържане на пътищата.

Специално внимание бе отделено на маркировката СЕ като мост към Европейския пазар. Бяха дискутирани и въпроси, свързани с прилагането на хармонизираните стандарти като най-краткия и евтин път за постигане на презумпция за съответствие със съществените изисквания на Директивата за безопасност на машини и решаващата им роля за успеха на малките и средните предприятия.

Участниците в семинара имаха възможност да посетят и разгледат на място акредитираната лаборатория на ЦИЕС в Стара Загора.

     
Източник: БИС;снимка: sxc.hu

Ключови думи: машиностроене   стандартизация   безопасност   маркировка  

Област: Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...