Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Капрони възлага поръчка за изработка на агрегатна машина

Производителят на хидравлични зъбни помпи и системи Капрони търси изпълнител на поръчка за проектиране и изработка на високопроизводителна агрегатна машина, за обработка на тяло на изделие хзп 00а 0.38х755-vw. Поканата е отправена към научноизследователски институт или висше училище, съгласно чл.290 и чл.291 от Търговския закон.

Според техническото задание, машината трябва да има  производителност 120 бр/ч., а обработваният материал е прокат 6066 Т6 АА1998 НВ 110…120. Изискванията към размерите на заготовката на обработвания детайл и качеството  на  обработваните повърхнини са описани в приложените към заданието чертежи.

Общите изисквания към  агрегатната машина са: лесно обслужване, бърза пренастройка и наличие на резервни комплекти за бързоизносващите се части - базиращи щифтове, захвати и др. Изисква се и автоматично установяване и закрепване на заготовките върху машината за обработка, отнемане и подреждане на готовите детайли чрез манипулатор.

Базовата машина трябва да е Б140, което се изисква заради взаимозаменяемостта на държачите, инструментите и бързо износващите се части. Необходимо е скъпоструващите инструменти да се предпазват от увреждане, следствие внезапна промяна на условията на рязане.

Сред изискванията са и тези за надеждно отвеждане на отделените при обработка стружки, осигуряване на защитен екран срещу замърсяване на зоната около машината със стружки, както и надеждно охлаждане, без течове извън машината.

Приемането на машините се извършва посредством изследване за дееспособност, което в най-общия случай означава разсейване на изследвания параметър за 50 броя последователно произведени детайла с размах 1/3 от допусковото поле.

Срокът за подаване на оферти е 15 април 2012 г.

     
Източник: Капрони

Ключови думи: Капрони   агрегатна машина   детай   заготовка  

Област: Обществени поръчки  

SpaceCAD
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Обществени поръчки/Търгове

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...