Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Седем машиностроителни фирми получават финансиране по ОП Конкурентоспособност

11.04.2012   |   Бизнес
 

Проекти на седем фирми от машиностроителната индустрия, членове на Българската браншова камара Машиностроене, получиха одобрение за финансиране по ОП Конкурентоспособност, се посочва на сайта на ББКМ. С изпълнението им те ще покрият международно признати стандарти и ще въведат системи за управление в предприятията.

От големите предприятия, това са Капрони – Казанлък, ЗММ-Хасково и Хранинвест-ХМК - Стара Загора. В раздел средни предприятия, финансиране са получили фирмите Биомашиностроене - Пловдив, Подемкран - Габрово, Апекс Сервиз – Пловдив и  ВСК Кентавър-ИЗ Динамика -Дряново.

На сайта на управляващия орган по програмата са конкретизирани отпуснатите финансови средства за всеки проект. Фирма Биомашиностроене ще вложи  близо 370 хиляди лева за оптимизация и подобряване на управлението  си. Сто хиляди лева по-малко ще използва за целта фирма Подемкран. Почти 173 хиляди лева ще използва за управление и еко ангажименти на компанията си ЗММ- Хасково.

С Решение № 4МС-01-1/04.04.2012 г. на Ръководителя на Договарящия орган, бяха одобрени за финансиране проектните предложения на общо 37 фирми за производство, доставка на провдукти и услуги в различни области. Всеки от проектите получава 75% безвъзмездна финансова помощ. Списък с одобрените и предложени проекти може да намерите в сайта на оперативната програма.

     
Източник: ББМК,ОП Конкурентоспособност

Ключови думи: машиностроене   конкурентоспособност   предприятия  

Област: Бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...