Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Haas Automation организира обиколка за европейски журналисти

26.04.2012   |   Събитията
 

На 20 април т. г. американският производител на вертикални и хоризонтални обработващи центри, стругове и машини с ЦПУ - Haas Automation, организира обиколка за европейски журналисти в производствената си база в Окснард, Калифорния. По време на мероприятието компанията представи бизнес плановете си за развитие през тази и следващите години.

Списание Инженеринг ревю бе единствената българска медия, поканена на събитието. Сред останалите участници бяха представители на медии от Германия, Дания, Испания, Норвегия, Словакия, Турция, Унгария, Франция и Чехия.
От страна на компанията-домакин присъстваха създателят и управител на Haas Automation – Джийн Хаас, вицепрезидентите Бил Тандроу, Джон Рот, Кърт Зеерхут, Питър Зеерхут, както и Алeн Ренвое, управляващ директор на Haas Automation Europe.

Програмата започна с кратко представяне на актуалната дейност на компанията. В рамките на презентацията присъстващите журналисти имаха възможността да се запознаят накратко с историята на Haas, както и с производството й към момента. „Компанията е основана през 1983 г. и към момента е най-големият западен доставчик на оборудване за ЦПУ машини”, заявиха от Haas.

В рамките на събитието, собственикът и основател на компанията Джийн Хаас оповести, че очаква през настоящата година Haas Automation да достигне 1 млрд. долара оборот
а в рамките на следващите 5 години - да удвои резултатите си. Сред елементите, които предизвикаха интереса на присъстващите, бяха цифрите относно обема на очакваното производство за тази година – около 14 500 машини. „Към момента дневното производство достига 51 машини, но сме си поставили за цел да увеличим тази бройка до 65 към лятото на 2012-та”, коментираха те.

В презентацията бе подчертано ясно, че Haas Automation залага на износа. През 2011 г. неговият дял е бил 52%, а за т. г. компанията очаква ръст от 6%. По време на срещата бяха изтъкнати конкурентните предимства на производителя, включително възможността за вземане на бързи решения, поради специфичната структура на управление, в която липсват акционери.

На въпрос относно избора на място за изграждането на производствени мощности, от Haas Automation обясниха, че районът не е производствен и благодарение на това компанията се радва на ниски данъци и такси, както и на добро отношение от страна на местните власти, а и климатът е умерен, благодарение на което в завода не се налага климатизация.

По отношение на приоритетните пазари на продукцията си, от Haas посочиха Централна и Източна Европа, както и Азия в лицето на Китай и Индия, където според тях има голям потенциал за развитие. Те с гордост споделят, че в района на Централна и Източна Европа се наблюдава непрекъснат ръст в продажбите.

След презентацията европейските гости имаха възможността да обиколят завода на Haas с площ от над 1 млн. кв. фута (около 93 000 кв. м) и да наблюдават в детайли производството на машини. По време на цялата разходка гостите получаваха подробна информация относно производствените процеси и техните специфики.

Журналистите имаха възможността да видят макет на най-новото решение, което компанията ще започне да предлага от септември т. г. Това е машинният център UMC-750
предназначен за 5-странна и 5-осна обработка.

„5-осните обработващи центри са все по-приложими, тъй като позволяват намаляване на настройките и увеличаване на точността при изработката на многостранни и сложни като дизайн елементи”, разказаха от фирмата производител. „Новият UMC-750 универсален обработващ център от Haas Automation е ценово ефективно решение за едновременна 5-странна и 5-осна обработка”, допълниха те.

„Основна цел на нашето производство е да осигурява висококачествени машини за ежедневните нужди, а не скъпоструващи такива”, заявиха в заключение от компанията.

     
Източник: Haas Automation

Ключови думи: Haas Automation   машинно оборудване   CNC машини   CNC оборудване   UMC-750  

Област: Събития  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...