Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

БИС е домакин на най-значимото събитие в европейската стандартизация

07.06.2012   |   Събитията
 

Българският институт за стандартизация (БИС) е домакин на най-значимото събитие в европейската стандартизация – генералните асамблеи на CEN (Европейски комитет за стандартизация) и CENELEC (Европейски комитет за стандартизация в електротехническата област), както и на най-високия европейски форум по стандартизация. В общата годишна среща на двете организации участват представители на българския бизнес и заинтересованите от дейността по стандартизация на европейско и национално ниво.

Най-престижният форум по стандартизация на Стария континент тази година се провежда в курорта Албена от 5 до 7 юни. Събитие от такъв ранг в областта на стандартизацията се организира за първи път в България. Домакинството на БИС не само популяризира европейската стандартизация в България, но и показва уникалната природа и културно-историческото богатство на страната ни.

Годишната среща на европейските организации по стандартизация CEN и CENELEC се организира всяка година за пълноправните членове, афилираните и асоциираните членове и партньорите на двете организации, които работят в подкрепа на бизнеса в Европа, за насърчаване на свободната търговия и конкурентоспособността на предприятията от ЕС на международните пазари. В тази важна инициатива участват и представители на Европейската комисия и Европейския парламент.

Повече от 200 представители на европейските стандартизационни организации и представители на техническите комитети на БИС присъстват на най-високия европейски стандартизационен форум. В Албена се провеждат и заседанията на административните съвети на CEN и CENELEC.
Българският бизнес се запозна с най-новите европейски стандарти и изисквания по време на двата еднодневни дискусионни форума. В рамките на единия са предвидени срещи и обсъждания с представители на националните членове на европейската организация за стандартизация CEN, а на другия – с представители на CENELEC.

На тридневно изложение около 30 български фирми, активни участници в дейността по стандартизация, имат възможност да представят дейността си и да споделят своя опит от прилагането на стандартите.

     
Източник: БДС

Ключови думи: БДС   CEN   CENELEC   стандарти   годишна среща  

Област: Събития  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...