Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco представи нова серия въздушни маслени винтови компресори

23.05.2012   |   Технологии
 

Atlas Copco лансира на пазара нова серия въздушни маслени винтови компресори GA в диапазона от 30 до 90 kW, съобщиха за MachineBuilding-Bulgaria.com от офиса на компанията у нас.

"Дизайнът на новите GA носи значителни подобрения в устойчивостта и надеждността, в допълнение към увеличение на производителността  с до 10%. Вграденият елктродвигател GA 37-90 VSD, подходящ за задвижвания с променлива скорост осигурява средно 35% по-нисък енергиен разход, като едновременно с това предотвратява работата на празен ход на компресора. Изключително ефективният вариант с фиксирана скорост GA 30+-75+ е с  IE3/NEMA електромотор, предлага водеща в промишлеността ефективност и най-добрият в този клас Free Air Delivery (FAD)", заявиха от компанията.

"GA 37-90 VSD серията е оборудвана със специален електромотор предназначен за задвижвания с променлива скорост (VSD), който съгласува производителността на компресора с действителната необходимост. По този начин компресорът може да постигне средно 35% по-ниско потребление на енергия и намаление на разходите по време на експлоатация с до 22%. Други предимства на VSD технологията включват: липса на работа на празен ход или загуби от разтоварване, вграден контрол на компресора и стартиране под налягане в системата. VSD технологията не само намалява енергийната консумация, но също предлага и водещи за индустрията оперативни параметри", допълниха от Atlas Copco.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   GA 37-90 VSD   маслени винтови компресори   VSD технология  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...