Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco стартира нова серия винтови компресори с водно инжектиране

30.05.2012   |   Технологии
 

Поделението Industrial Air на Atlas Copco стартира нова серия винтови компресори с водно инжектиране, мощност на електродвигателя от 15 до 30 kW и Variable Speed Drive (VSD) технолоия съобщиха за MachineBuilding-Bulgaria.com от представителството на компанията у нас.

"Новите AQ 15-30 се предлагат изключително с VSD и серията се състои от 4 различни модела, включително въздушно и водно охлаждани варианти. Новата Клас 0 сертифицирана серия безмаслени компресори предлага значителна икономия на енергия и висока работна ефективност", поясниха от Atlas Copco.

С въвеждането на тази серия Atlas Copco разширява своето AQ семейство от винтови компресори с водно инжектиране. "Технологията на Atlas Copco с водно инжектиране сега се предлага в диапазона от 15 до 55 kW. Тази нова продуктова серия осигурява надежден, серитфициран по ISO 8573-1 Клас 0 безмаслен въздух за най-чувствителните приложения под 30 kW, като например медицина, фармация, електроника и приложения изискващи налягане над 8 bar. Винтовата технология AQ с водно инжектиране е не само 100% безмаслена, благодарение на вградената обработка на въздуха AQ осигурява оптимална ефективност, надеждност и качество на въздуха.

Технология на задвижване с променлива скорост (VSD) за устойчиво потребление на енергия
Въвеждането на изключителната VSD технология на Atlas Copco, съгласуваща производителността на компресора с потреблението на въздух, води до спестяване на енергия средно с 35%. Използването на VSD компресор означава повече компресиран въздух при по-ниско потребление на енергия и по-ниски разходи за електричество като директен резултат.

Едновременно с тази висока производителност спрямо енергийното потребление, AQ 15-30 VSD предлага ниски шумови нива от 67 dB(A). Затова AQ е перфектната “WorkPlace Air System”, която лесно ще се интегрира на всяко работно място", заявиха от компанията.

"AQ 15-30 VSD е не само енергийно ефективен, но също включва характеристики, които осигуряват общата работа ефективност. Превъзходните охлаждащи способности на водата гарантират, че топлината ще се премахне ефективно от източника. Ниската температура на компресирания въздух намалява напреженията върху компонентите, с което се гарантира дългия им живот. Високо ефективният процес на компресране се постига благодарение на високо качествените полимерно керамични ротори с оптимален профил. Тъй като лагерите на елемента са водно-смазвани и се плъзгат по вода, техният живот е удължен и гладкото въртене на винтовете е гарантирано. С концепцията Full Feature се предотвратяват падовете на налягането, необходимостта от външен изсушител, скъпи тръбопроводни системи, множество връзки и течове на компресиран въздух. AQ позволява лесно обслужване благодарение на компактния си и ергономичен дизайн. С Elektronikon® контролера и усъвършенстваната комуникациия през AirConnect, работата на компресора може да се наблюдава навсякъде и по всяко време", допълниха от компанията.

С новия въздушно и водно охлаждан AQ 15-30VSD, Atlas Copco добавя към своето портфолио силно надежден и енергийно ефекктивен, сертифициран по Клас 0 безмаслен въздушен компресор. AQ 15-30 VSD е идеален за чувствителни безмаслени приложения, които искат да се възползват от възможностите за спестяване на енергия и високата работна ефективност.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   винтови компресори   водно инжектиране   AQ 15-30  

Област: Технологии  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...