Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Представители на 80 фирми посетиха Дните на отворените врати в РАИС

08.06.2012   |   Събитията
 

Второто издание на Дните на отворените врати в РАИС отново предизвика голям интерес сред фирмите от машиностроенето. Представители на 80 фирми от страната и чужбина пристигнаха в Пазарджик, за да се запознаят с новостите в сектора, съобщиха от компанията.

"Този втори Open House е реализация на един наш ангажимент да превърнем в традиция срещите с водещи фирми от машиностроенето, чиято продукция е на световно ниво. Тук е мястото да ви уверя, че гледаме на кризата като на предизвикателство, в условията на което да продължим да се доказваме като лидери в бранша", заяви при откриването на форума управителят на РАИС инж. Нишан Бъздигян. Поканените фирми представиха най-новото от своята продукция, което е базирано на иновациите, на разработката и внедряването на най-добрите постижения на науката и техниката.

Специалисти от компанията направиха презентации на новата 5-осна машина на РАИС, на вертикален обработващ център GM350 и двушпинделен струг T252 2S. В първата част на форума бяха представени също машини на Citizen и Miyano, продукцията на Nikkеn и инструменталната екипировка на ВСК Кентавър, след което гостите бяха поканени в демонстрационния център на РАИС и на видеостена в реално време наблюдаваха работата на машините на РАИС.

Едновременно с демонстрацията на функционалността и прецизността на металорежещите машини, произведени в РАИС, специалисти от ISCAR показаха най-новото поколение инструменти, а японският гигант FANUK показа как техният робот би улеснил производствения процес, автоматизирайки изцяло всички операции от зареждането на материала до изваждане на готовия детайл.

В края на първия ден от Дните на отворените врати РАИС акцентира и на най-новото в дейността си - мотокарите. Фирма РАИС съвместно с фирма ТАЙЛИФТ, Тайван вече предлага на българския пазар висококачествени и надеждни кари високоповдигачи. Гамата дизелови мотокари е от 1,5 т до 16 т и електрокари - от 1,5 т до 3,0 т.

Вторият ден от Дните на отворените врати продължи с въпроси, дискусии и разговори с потенциални партньори и клиенти.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   ISKAR   FANUK   металорежещи машини   стругове   електрокари   индустриални роботи  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...