Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EСД България презентира контактни и безконтактни 3D измервания

15.06.2012   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 14-ти юни т.г. в Технически Университет – София ЕСД България организира презентация с демонстрации на тема "Контактни и безконтактни 3D-измервания".

Събитието представи технологии и продукти на немските производители на измервателна техника DR. JOHANNES HEIDENHAIN и STEINBICHLER OPTOTECHNIK. Инженерите от ЕСД България демонстрираха реално безконтактно сканиране на триизмерен детайл със сложни повърхнини чрез оптичната система COMET L3D на STEINBICHLER.

След сканирането на обекта последва обработка на събраните данни, дигитализацията на детайла и записването му във файл подходящ за последваща обработка в CAD/CAM софтуер.

В рамките на събитието гостите посетиха лаборатория CAD/CAM/CAE на катедра Технология на Машиностроенето и Металорежещи машини към Машинно-Технологичния Факултет и лаборатория на катедра Прецизна техника и уредостроене към Машиностроителния Факултет на ТУ-София.

"Технологията на контактни измервания разработени от HEIDENHAIN се използва както при металорежещите машини, така и там където се търсят високи точности на позициониране за изработка на прецизни детайли. Иновативните системи за безконтактни измервания на STEINBICHLER намират приложения в 3D-дигитализиране, автомобилната промишленост, космонавтиката, производството на гуми, контрол на повърхнини, деформационен и вибрационен анализ, изкуство и музейна дейност и др.", заявиха домакините от ЕСД България.

     
Източник: ЕСД България

Ключови думи: ЕСД България   DR. JOHANNES HEIDENHAIN   STEINBICHLER OPTOTECHNIK   контактни и безконтактни 3D измервания  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...