Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Семинар за машиностроителни фирми в ИРП

22.06.2012   |   Събитията
 

На 22 юни в Института за развитие на предприемачеството към УНСС се проведе информационна среща-семинар с ръководствата на малки и средни български машиностроителни предприятия на тема "Предизвикателства и възможности за интернационализация и развитие на фирмената дейност".

Събитието бе открито от инж. Илия Келешев, председател на Българска браншова камара машиностроене (ББКМ) и проф. Кирил Тодоров, председател на УС на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството (БАРМП), които представиха целите на семинара. Гостите бяха запознати с възможностите, предоставяни от проекта „Формиране на конкурентно поведение на МСП в международна бизнес среда чрез развитие на човешкия потенциал и партньорството”, осъществяван с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Европейския социален фонд. Партньори по проекта са ББКМ, БАРМП и Северноирландската търговска камара.

„Цел на проекта е повишаването на конкурентоспособността на сектори с експортен потенциал. Дейностите по него предвиждат провеждането на въвеждащи обучения за повишаване на капацитета и знанията на българските предприятия за излизане на външни пазари, провеждане на информационни семинари за всички съществуващи инструменти за насърчаване на експорта, предлагани от държавни институции като БАЕЗ, БАИ, Българска банка за развитие, както и на специализирани семинари за насърчаване на износа по сектори”, заявиха организаторите.

Планираните дейности по проекта включват провеждането на още два въвеждащи курса през октомври и ноември т.г. и тестване и прилагане на придобитите умения в конкретния условия в следващите месеци.

Допълнителна информация за мероприятията може да получите от координатора по проекта г-жа Йорданка Иванова от Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството.

 

     
Източник: IndustryInfo.bg

Ключови думи: машиностроене   ББКМ   БАРМП   Северноирландската търговска камара   проект   семинар  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
Galika
DMG MORI

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоФирмена публикацияСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...