Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пластхим-Т получи сертификат за инвеститор клас А

25.06.2012   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

407 млн. евро инвестиции са привлечени през първите четири месеца на тази година, което е със седем пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, по време на церемонията по връчването на сертификат за инвестиция клас А на фирма Пластхим-Т. Това е петата фирма от началото на 2012 г., сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите – издадени са четири сертификата клас А и един клас Б.

Пластхим-Т ще вложи 32.9 млн. лв. за закупуване на нова екструдерна инсталация за производство на полипиленово фолио, слитер за фолио и рециклираща машина. В предприятието ще бъдат разкрити 32 нови работни места.

Общите инвестиции на сертифицираните през тази година компании са в размер на 454 млн. лв., като по тези проекти ще бъдат осигурени над 580 нови постоянни работни места. За сравнение – през цялата цялата 2011 г. са сертифицирани 4 проекта клас А на стойност 92 млн. лв, по които са разкрити 340 нови работни места.

Сертификатът на Пластхим-Т беше получен от председателя на Съвета на директорите на фирмата Цветан Лъжански. Той заяви, че компанията е един от европейските лидери в производството биаксиално-ориентирано полипропиленово фолио и опаковки от пластмаса, които имат приложение в хранително-вкусовата промишленост, строителството, химическата индустрия, транспорта, печатната и цветарската индустрии.

     
Източник: МИЕТ; снимка: Пластхим-Т

Ключови думи: Пластхим-Т   инвестиции   производство   екструдерна инсталация   полипропиленово фолио   рециклираща машина   химическа индустрия  

Област: Бизнес  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...