Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Дания проявява интерес към българското машиностроене

17.07.2012   |   Бизнес
 

Дания проявява интерес към продукцията на българското машиностроене, хранително-вкусовата промишленост и туризма, както и към привличането на IT-специалисти.

Това стана ясно на проведената на 10 юли среща между български компании и представители на Датско-българския бизнес клуб. В нея участва и българският посланик в Дания Н.Пр. Валентин Порязов, търговският съветник към Посолството на Дания у нас Оханес Крикорян, зам.-председателят на БСК Георги Шиваров и експерти на камарата.

Н.Пр. Валентин Порязов представи особеностите на бизнес климата в Дания, от българска гледна точка, включително развитието в търговските отношения между двете страни и постигнатите резултати по време на датското председателство на ЕС.

По време на срещата се дискутираха възможностите за износ на български стоки и услуги за Дания, както и за размяна на инвестиции.

"Запознати сме с проблемите във вашата енергийна система. Смятаме, че трябва да вложите повече инвестиции в зелената енергия. В това отношение Дания е добър пример и на драго сърце бихме ви сътрудничили", сподели търговският съветник Оханес Крикорян.

     
Източник: БСК

Ключови думи: машиностроене   хранително-вкусова промишленост   инвестиции   зелена енергия  

Област: Бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...