Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Представиха новия Q form7 – софтуер за симулация на процеси на пластична деформация на металите

 

На 25 септимври в рамките на МТП Пловдив 2012 фирма SpaceCAD организира презентация на новата версия на софтуера за симулация на процеси на пластична деформация на металите QForm 7. Гост-лектор на мероприятието беше Сергей Стебунов от QuantorForm, Москва. "QForm v7 предоставя нова архитектура, нова структура на данните, методи и алгоритми за генериране на мрежа, нов интерфейс и още много нови възможности", коментира специално за Machinebuilding-Bulgaria.com г-н Стебунов.

"Запознахме участниците в срещата с методите на работа с QForm v7 - подготовка на геометричните данни, база данни за материала, помощна програма за подготовка на данни, моделиране и контрол и контрол на възпроизвеждането за 2D и 3D моделиране. Демонстрирахме и как се решават комбинирани задачи - комбинирано термично и комбинирано механично моделиране на заготовката и инструментите (сглобени и предварително напрегнати щанци в 2D и 3D, моделиране на няколко поддаващи се на пластична обработка детайли, еластично-пластично моделиране на обработван детайл и изчисляване на остатъчните напрежения, моделиране на термообработка, моделиране на процеса на екструдиране на алуминий, програмиране в среда QForm v7)", заяви лекторът.

В програмата на семинара бяха включени и лекции на тема "Дефинирани от потребителя функции и кодиращи параметри в режим след обработка и в режим моделиране" и "Използване на софтуера за изчисляване срока на използване и повреда на инструмента", допълниха организаторите.

     
Източник: SpaceCAD; снимка: QuantorForm

Ключови думи: SpaceCAD   Q form7   софтуер за симулация   пластична деформация на металите  

Област: Обучения  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...