Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ден на ДиТра в Русенския университет

10.10.2012   |   Събитията
 

На 9 октомври т.г. ДиТра – CAD/CAM център на Технологика, проведе традиционния си университетски ден в Русенския университет.

Сътрудничеството на компанията с русенското висше училище е с 10–годишна история. Програмните пакети SolidWorks и FeatureCAM, дистрибутирани от фирмата, се изучават от студентите на Машиннотехнологичния факултет в специалностите Промишлен дизайн, Двигатели и транспортна техника, Машинознание, машинни елементи и инженерна графика и др.

Съгласно университетската инициатива "Инженерното образование – солидно и работещо", от миналата година ДиТра предоставя допълнителни 200 лиценза на програмния CAD пакет SolidWorks, както и студентски версии за самообучение. От няколко години се използва 3D принтер, който също бе закупен и технически се поддържа от ДиТра, допълниха от университета.

В новите учебни планове на специалностите Машинно инженерство и Индустриално инженерство е заложено внедряване и на интегрирания CAD/CAM пакет DelCAM for SolidWorks.

     
Източник: Русенски университет; снимка: ДиТра

Ключови думи: ДиТра   CAD/CAM   SolidWorks   FeatureCAM  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...