Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Solid Edge за средните училища е новото предложение на Siemens PLM Software

21.11.2012   |   Технологии
 

Siemens PLM Software представи безплатна версия на Solid Edge - High School Edition за 3D компютърен дизайн (CAD), която в момента се използва от преподаватели в средните училища по целия свят.

Solid Edge High School Edition им предоставя възможност да запознават учениците със същите техники и инструменти за проектиране на продукти, използвани от производителите в световен мащаб. По този начин учениците се насърчават да продължат кариерата си в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката, за справяне с глобалния недостиг на инженерни умения в тези области.

Педагозите могат да изтеглят Solid Edge High School Edition с безплатен 12-месечен учебен лиценз от сайта на SIEMENS.

"Световната общност на производителите, включително и наши клиенти, се нуждаят от постоянен приток на инженерни таланти, който разбират как да използват модерни технологии за  създаване на иновативни продукти, за да се отговори на нарастващите изисквания и предизвикателства на пазара", каза Karsten Newbury, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Mainstream Engineering Software, Siemens PLM Software.

Чрез предоставяне на най-новата 3D CAD технология на педагози и ученици, която е лесна за научаване и използване, Siemens има за цел да помага на учителите да се увеличи интерес в областта на инженерното проектиране.

Чрез безплатното предлагане на тези академични версии на Solid Edge, Siemens помага за преодоляване на продължаващото затягане на училищните бюджети. High School Edition на Solid Edge съдържа уникалната синхронна технология на  Siemens PLM Software,  която съчетава скоростта и гъвкавостта на директно моделиране с прецизен контрол на управляващите дизайна размери. Средните училищата имат достъп до пълните функционални модули на  Solid Edge за 3D Solid/Surface моделиране, 2D чертане, моделиране с метални листове и разширено 3D асемблиране. Безплатният 12-месечен лиценз  може да бъде подновен на годишна база.

За повече информация и достъп до безплатните уроци и уроците за самообучение, моля посетете страницата Solid Edge educator resource или изтеглете директно High School Edition.

Безплатни мултимедийни уроци за самообучение на Български език можете да намерите на първия онлайн портал за безплатно CADCAM обучение на SpaceCAD ltd.

     
Източник: Спейскад; снимка: sxc.hu

Ключови думи: машиностроене   проектиране   технологии   Solid Edge   3D асемблиране  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...