Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

За трети път РАИС провежда Дни на отворените врати

21.06.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

За трета поредна година пазарджишката машиностроителна фирма РАИС отваря вратите си за участниците в станалата традиционна инициатива Open House. Тя има за цел да представи пред фирми от машиностроенето най-новите технологии, нови машини и инструменти на производители и доставчици в България. В Open House 2013 участват фирми от Япония, Италия, Русия, Сърбия, Македония и България.

"С пълно убеждение и удовлетворение мога да заявя, че успяхме да превърнем в традиция тази среща на водещите фирми в машиностроенето. И го направихме в период на сериозна икономическа криза, чийто край не се вижда. Продължаваме да разработваме и прилагаме иновативни решения в нашите продукти, внедряваме най-добрите постижения на науката и техниката и с гордост ще споделя, че признанието за това не закъсня – преди дни РАИС получи златната награда на Белградския технически панаир", заяви в приветственото си слово инж. Нишан Бъздигян, управител на РАИС.

В третото издание на Дните на отворените врати инж. Николай Терзийски – младши конструктор в РАИС, направи презентация на най-новата разработка на петосен вертикален център VMC 350.

"Машината е много компактна, снабдена е с изключително бърз инструментален магазин, нейно предимство са високите обороти на шпиндела – предлага се с 15-20 хиляди оборота на вретеното. Петата ос може да се движи плюс-минус 120 градуса, което дава възможност от всички страни детайлът да бъде достигнат от режещите инструменти", обясни инж. Терзийски.

Втората презентирана машина на РАИС е струг Т 252 2S, представен от инж. Георги Миразчиев. Стругът е оборудван с два шпиндела и с две реворверни глави с фрезови вретена. На едната револверна глава може да се постави ос Y. Нейното предимство са двата шпиндела от един и същи типоразмер. В Т 252 2S двата шпиндела са напълно идентични по мощност и габарити, което дава по-добри технологични възможности на машината.

В Open House 2013 своята продукция представи италианската фирма Algra, която предлага въртящи инструменти за стругове. Baruffaldi, Италия участва с презентация на револверни глави и скоростни кутии. Японската компания Nikken представи предлаганите от нея въртящи маси и прецизни инструменти. Siemens участва с гамата ЦПУ Sinumerik 808, 828 и 840. Fanuc представи нови функции в системите за петосна обработка и работа по мрежа. Панагюрската фирма ВСК-Кентавър демонстрира прецизните инструменти на американската фирма Kenna Metal.

Днес участниците в Дните на отворените врати имат възможност да разгледат изложените в демонстрационния център на РАИС машини.

     
Източник: РАИС

Ключови думи: РАИС   Algra   Nikken   Fanuc   Sinumerik   ВСК-Кентавър   Kenna   Metal   стругове   револверни глави  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...