Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Семинарът на ЕСД България представи машини на KOVOSVIT MAS

Сред интересните акценти в програмата на изложението вчера бе семинарът на ЕСД България в зала 3 на Интер Експо Център. Лекторът на семинара г-н Pavel Cejka, мениджър по експорта на чешкия производител на висококачествени металорежещи машини KOVOSVIT MAS, направи презентация на тема "Машините на KOVOSVIT MAS - вашият партньор по пътя към успеха".

В първата част на презентацията г-н Cejka представи накратко историята и структурата на компанията. „KOVOSVIT MAS е традиционен производител на висококачествени металорежещи машини. Основана е през 1939 г. Продуктовата гама на компанията е предназначена основно за поддоставчиците на автомобилната промишленост, самолетостроенето, енергетиката и машиностроенето. Понастоящем Kovosvit MAS е един от най-значимите и големи производители на металорежещи машини в Чешката Република. Близо 60% от продукцията на завода е предназначена за износ на европейските пазари, включително Русия, Украйна и Беларус”, заяви лекторът.

Във втората част на своята презентация мениджърът по експорта на KOVOSVIT MAS представи част от богата производствена програма на компанията, която включва вертикални и хоризонтални фрезови центри, 5-осни вертикални и портални обработващи центри, мултифункционални стругово-фрезови центри, стругови обработващи центри, универсални стругове с ЦПУ и специални технологични машини.

Сред акцентите в презентацията бяха универсалните стругови центри MT550, MT820, CNC стругове SP180, SP 280, SP 430, SP 630 и специалните CNC стругове SPH, предназначени предимно за железопътната индустрия.

Специално внимание бе отделено на мултифункционалните стругово-фрезови центри MULTICUT 500 S (T) и MULTICUT 630 S (T), които позволяват да се комбинират операциите струговане, фрезоване и пробиване в една машина в рамките на едно закрепване на детайла, което води до възможно най-голямата производителност при обработването на детайли със сложни форми.

Г-н Cejka представи и вертикалните обработващи центри MCV 754 QUICK, MCV 1016 QUICK, MCV 754 Quick и MCV 1016 Quick. „Машините от серията MCV са изградени на базата на конструкция тип буква „C“. Размерите и формата на машините са оптимизирани внимателно с оглед изискванията за голяма устойчивост и стабилност.

Използването на интегрирани линейни направляващи по всички оси гарантира необходимата точност и динамика заобработка на различните материали.

Вертикалните обработващи центри MCV 754 QUICK и MCV 1016 QUICK са проектирани за прецизна обработка и фрезови операции, като например разпробиване, райбероване и зенкероване, нарязване на резба и фрезоване, на по-големи и сложни детайли.

Магазинът с автооператор за смяна на инструмента осигурява напълно автоматична работа. Допълнително, като опция, може да обработвате детайла и от 4-страни, като това позволява и обработка чрез интерполация тип “Helix”. Машината позволява и използване на високопроизводителни инструменти с централно охлаждане през шпиндела, също опция”, заяви лекторът.

Интерес сред присъстващите предизвикаха вертикалните обработващи центри MCV 750, MCV 1000 и MCV 1270, предназначени за прецизна и бърза обработка на разнородни детайли. „Със своята висока точност и динамични задвижвания тези машини са особено подходящи за обработка на форми и матрици. Няколкото варианта на шпиндела позволяват да клиентът да избере точно каквото му е необходимо. Предлага се както мощен шпиндел със скоростна кутия за сериозна обработка (цели 620 Nm), така и високоскоростен шпиндел с 24 000 об./мин”, допълни г-н Cejka.

За допълнителна информация може да се обърнете лично към г-н Pavel Cejka, който ще бъде на щанда на ЕСД България С2 в зала 3 до края на изложението.

     
Източник: ЕСД България

Ключови думи: ЕСД България   KOVOSVIT MAS   металорежещи машини   фрезови центри   обработващи центри  

Област: Събития  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...