Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Doosan представи нова серия от хоризонталните центри PUMA

07.04.2014   |   Технологии
 

Южнокорейският производител Doosan Infracore представи новата серия хоризонталните центри Puma GТ 2100, съобщиха от Лазатек, представител на Doosan у нас. Моделите от серията PUMA GT 2100 заменят досега съществуващата PUMA 240.

Според проиводителите новите машини се отличават с редица подобрения, включително увеличена производителност, висока скорост на подавателните движения, високи скорости на рязане и стабилна конструкция.

"Осигурено е максимално удобство за оператора при експлоатация на машината - ориентиран към потребителя дизайн и външен вид на машината гарантират отличен достъп, лесно опериране и добра поддръжка. Дизайнът е еко-ориентиран, с минимизиране на разходите – автоматично изключване на машината и LED осветление в допълнение към намаления разход на ел енергия. Използвана е нова концепция при разделянето на маслото от водата, което увеличава живота на охлаждащия флуид, а енергоспестяваща хидравлична система намалява енергопотреблението с 23%. Друго предимство са високата стабилност на тялото на машината  – хоризонталните стругове  Puma GT 2100 са с оптимизиран дизайн на тялото чрез анализ на 3D модела, водещ до увеличение на собствената честота на трептене на тялото с 42%. Стабилността на работния процес е гарантирана благодарение на минимизирането на вибрациите при рязане, което води и до удължаване живота на инструменталната екипировка", обясняват от Лазатек.

Машините от серията PUMA GT 2100 притежават нов оптимизиран шпиндел с намален масов инерционен момент, с което се съкращава времето за ускоряване  и спиране на шпиндела. Те се отличават с ергономичен модулен дизайн, който намалява пространството, необходимо за инсталиране на машината с 15%. Оптимизиран е достъпът на оператора до работната зона (револверна глава, патронник) на машината.
Почистването на резервоара за охлаждане се извършва, без да е необходимо отместване на стружкотранспортьора. Извършени са подобрения на капаците и огражденията на машината, осигуряващи отлична ремонтопригодност и лекота на обслужване.

     
Източник: Лазатек

Ключови думи: Лазатек   Doosan   хоризонталните центри   PUMA GT  

Област: Технологии  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...