Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова платформа на Siemens осигурява защитен достъп до машини от разстояние

01.07.2015   |   Технологии
 
Siemens представи новата платформа за управление Sinema Remote Connect, която предлага ефективен и сигурен дистанционен достъп до машини и оборудване, инсталирани в предприятия по цял свят. Според компанията това сървърно приложение опростява не само услуги като дистанционна поддръжка на машини и оборудване, но може да се използва и например за следене на състоянието им. Sinema Remote Connect управлява и оторизира всички комуникационни връзки.
 
Платформа Sinema Remote Connect е особено подходяща за машиностроенето, в частност при конструиране на машини със специално предназначение, тъй като позволява на производителите на оригинално оборудване да разпознават и управляват по уникален начин множество еднакви машини, инсталирани в предприятията на различни клиенти.
 
Sinema Remote Connect осъществява защитено администриране чрез виртуални частни мрежи с тунелна връзка (VPN tunnels) между центъра за управление, инженерите от поддръжката и монтираното оборудване. Инженерите от центъра за поддръжка и машините, подлежащи на обслужване, поотделно установяват независими връзки със Sinema Remote Connect. След това платформата за управление проверява самоличността на отделните станции чрез размяна на сертификати, преди да разреши какъвто и да било достъп до машините.
 
Така се предотвратяват всякакви опити за неразрешен достъп до корпоративните мрежи, с които са свързани машините и оборудването, а това от своя страна повишава сигурността. Тунелните връзки с виртуалната частна мрежа са базирани на сертификати съгласно стандарта OpenVPN и са защитени с до 4096-битово криптиране.
 
Чрез вградената функция за адресен справочник (address book) всички машини могат да бъдат обозначени и избирани по уникален начин с помощта на Sinema Remote Connect - дори ако имат еднакви локални IP адреси. След това връзките с виртуалната частна мрежа могат да се установят само с едно щракване на мишката. 
 
Платформата Sinema Remote Connect е независима от протокола, което означава, че веднага след установяването на дистанционна връзка с машината потребителите могат да използват различни приложения като софтуера за програмиране Simatic Step 7 (TIA Portal), за да извършват поддръжка от разстояние. 
 
Машините могат да бъдат свързани със Sinema Remote Connect чрез клетъчни телефонни мрежи, DSL или инфраструктурата на съществуващи частни мрежи. За тази цел Siemens предлага голямо портфолио от индустриални маршрутизатори от серията Scalance като Scalance S615. Тези устройства могат лесно да бъдат параметризирани с помощта на Sinema Remote Connect чрез интерфейса за автоматично конфигуриране. Цялата информация за съответните машини може да бъде съхранявана в платформата за управление, което означава, че е нужно маршрутизаторите да бъдат регистрирани само веднъж в Sinema Remote Connect, след което всички данни за конфигуриране ще им бъдат зададени. Това премахва необходимостта от отнемащото доста време програмиране на всички устройства.
     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Sinema Remote Connect  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...