Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Лагерите VarioSense на Schaeffler бяха отличени с награда "Best of Industry"

В началото на юни т. г. списание MM Maschinenmarkt отличи сензорните лагери VarioSense с награда "Best of Industry" в категорията за задвижващи технологии, съобщават от Schaeffler.

"Много се гордеем с тази награда, защото присъждането й се определя частично от читателите и по този начин тя отразява изключителното признание от страна на конструктори и разработчици. Дефинирахме Industry 4.0 като бъдеща възможност в рамките на програмата ни "Agenda 4 plus One" и започнахме да разработваме тези високоинтегрирани сензорни лагери в ранен етап на база стандартните лагери. Благодарение на това сега можем да отговорим по гъвкав начин на клиентските изисквания за широка гама от приложения", коментира Петер Шустер, вицепрезидент "Научноизследователска и развойна дейност" в стратегическия бизнес отдел Industry 4.0.

За наградата са номинирани само компании, които вече са печелили или са били номинирани, или чиято иновация е предизвикала висок читателски интерес на онлайн портала на списанието. Процедурата по определяне на победителите включва оценка от специализирано жури и онлайн анкета, в която са участвали 12 000 читатели.

Лагерите VarioSense предоставят множество сензорни сигнали едновременно с цел мониторинг на машини и процеси. В сензорния пръстен със стандартизирана ширина от 7 mm могат да бъдат интегрирани до 5 сензорни елемента. Те записват стойностите на различни физични параметри на машината, които могат да бъдат използвани за управление на задвижванията, мониторинг или изчисляване на оставащия полезен живот, обясняват от Schaeffler. Понастоящем представената през 2017 г. версия, базирана на сачмени лагери с дълбок канал, се тества от няколко клиента на компанията, а цилиндрично- и конусно-ролковите лагери VarioSense са в етап на разработка.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   VarioSense   лагери   сензорни лагери  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
SpaceCAD
 
реклама
CADPointАтлас Техник
Walter Tools

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...