Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Бизнес сегментът за Industry 4.0 на Schaeffler с нов ръководител

21.11.2018   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Раули Хантикайнен (58) пое длъжността на директор на стратегическия бизнес сегмент "Industry 4.0" в Schaeffler Group от началото на септември т. г., съобщават от компанията. Хантикайнен се присъединява към Schaeffler от доставчика на решения за енергиен мениджмънт Landis+Gyr и разполага с над 20 години опит в областта на индустриалния софтуер и автоматизация.

След завършване на магистърска степен по процесно инженерство в Технологичния университет Лаппеенранта във Финландия Хантикайнен работи в продължение на много години като разработчик в преработвателната промишленост до присъединяването си към ABB през 1992 г. Там той разработва бизнеса с индустриален софтуер за преработвателната промишленост, заемайки няколко ръководни позиции. През 2010 г. поема длъжността на директор на европейския софтуерен отдел на Landis+Gyr преди да се премести в научноизследователския отдел. Преди присъединяването си към Schaeffler Хантикайнен отговаря за разработката на софтуер и устройства в световен мащаб в Landis+Gyr.

"С познанията си Раули Хантикайнен ще допринесе в значителна степен за компетенцията ни в областта. Създадохме бизнес сегмента 'Industry 4.0' в рамките на програмата ни 'Agenda 4 plus One' в началото на т. г. и в него обединихме съществуващите дейности и ресурси, като продължаваме да ги разширяваме. Определихме Industry 4.0 като бъдеща възможност на ранен етап и сега можем по гъвкав начин да адаптираме тестваните в пилотни проекти решения за клиенти и за собствените ни мощности" коментира д-р Щефан Шпиндлер, главен изпълнителен директор на индустриалното подразделение на Schaeffler.

Основната дейност на Industry 4.0 сегмента е разработката на мехатронни ротационни и линейни продукти, дигитални услуги, сектор-специфични пакети решения и нови, базирани на данни бизнес модели.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Industry 4.0   индустриален софтуер  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Кариери
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...