Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Бизнес сегментът за Industry 4.0 на Schaeffler с нов ръководител

21.11.2018   |   Начало»Кариери
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Раули Хантикайнен (58) пое длъжността на директор на стратегическия бизнес сегмент "Industry 4.0" в Schaeffler Group от началото на септември т. г., съобщават от компанията. Хантикайнен се присъединява към Schaeffler от доставчика на решения за енергиен мениджмънт Landis+Gyr и разполага с над 20 години опит в областта на индустриалния софтуер и автоматизация.

След завършване на магистърска степен по процесно инженерство в Технологичния университет Лаппеенранта във Финландия Хантикайнен работи в продължение на много години като разработчик в преработвателната промишленост до присъединяването си към ABB през 1992 г. Там той разработва бизнеса с индустриален софтуер за преработвателната промишленост, заемайки няколко ръководни позиции. През 2010 г. поема длъжността на директор на европейския софтуерен отдел на Landis+Gyr преди да се премести в научноизследователския отдел. Преди присъединяването си към Schaeffler Хантикайнен отговаря за разработката на софтуер и устройства в световен мащаб в Landis+Gyr.

"С познанията си Раули Хантикайнен ще допринесе в значителна степен за компетенцията ни в областта. Създадохме бизнес сегмента 'Industry 4.0' в рамките на програмата ни 'Agenda 4 plus One' в началото на т. г. и в него обединихме съществуващите дейности и ресурси, като продължаваме да ги разширяваме. Определихме Industry 4.0 като бъдеща възможност на ранен етап и сега можем по гъвкав начин да адаптираме тестваните в пилотни проекти решения за клиенти и за собствените ни мощности" коментира д-р Щефан Шпиндлер, главен изпълнителен директор на индустриалното подразделение на Schaeffler.

Основната дейност на Industry 4.0 сегмента е разработката на мехатронни ротационни и линейни продукти, дигитални услуги, сектор-специфични пакети решения и нови, базирани на данни бизнес модели.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Industry 4.0   индустриален софтуер  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Кариери

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...