Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

STUDER обяви новата шлифовъчна машина S36 - 18.05.2022

18.05.2022   |   Начало»Бизнес
 

За първи път STUDER показва новата кръглошлифовъчна машина S36 по време на изложението GrindingHub, което се провежда от 17 до 20 Май в Щутгарт. 

От компанията информират, че шлифовъчната машина S36 е проектирана за малки до средни по големина детайли и широка гама от компоненти. Тя е подходяща за използване при производството на автомобили, хидравлични системи, помпи и инструменти и е оборудвана с новата C.O.R.E. технология. Една изключителна характеристика на новата машина е нейният голям шлифовъчен диск с диаметър до 610 mm и максимална ширина от 125 mm.

"Търсенето на рентабилни решения за шлифоване на средни до големи партиди остава постоянно високо в  областта на електрическата мобилност", коментира ръководителят на проекта Мартин Хабегер.

"S36 има фиксирана шлифовъчна глава с налични ъгли на шлифовъчните дискове от 0, 15 или 30 градуса. Разстоянието между центровете е 650 mm, а максималното тегло на детайла е 150 кг. В машината са използвани доказани компоненти – машинна основа от Granitan® и работна глава с високопрецизни ролкови лагери", допълват още от компанията.

Благодарение на интелигентната операционна система C.O.R.E. е възможен лесен обмен на данни между машините. Това е възможно и със системи на трети страни чрез интегрирания интерфейс umati. Този интерфейс също така осигурява достъп до гамата UNITED GRINDING Digital Solutions™ директно на машината, без да е необходимо инсталиране на допълнителен хардуер.

Стандартно машината се предлага с новоразработените дюзи SmartJet® за ефективно и автоматично подаване на охлаждаща течност. Благодарение на тях охлаждането вече се контролира от системата за управление на машината. Като централни компоненти са използвани помпа с честотна регулация и измервателно устройство за динамично налягане. Те позволяват прецизно регулиране на обемния дебит, за да се отговори на изискванията на процеса – за грубо шлифоване, фино шлифоване или финишна обработка.

     
Източник: Галика

Ключови думи: Галика   Studer   шлифовъчна машина S36   GrindingHub  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...