Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Подобрено качество и по-ниски разходи с помощта на автоматизирано бластиране

Липсата на гъвкавост и незадоволителното качество на праховото боядисване от външни доставчици на услуги кара нидерландски производител на индустриално обзавеждане да се заеме собственоръчно с тази дейност, създавайки нова компания за боядисване. За разлика от своите конкуренти, компанията решава подготовката на повърхностите за боядисване да се осъществи чрез бластиране с автоматична струйна машина Rosler. В сравнение с ръчните процеси, с автоматичното решение не само се намалява осемкратно времето на цикъла за бластиране, но също така се повишава качеството при по-ниски разходи.

Бърза инвестиция в релсова машина за струйно бластиране

Една от първите покупки, направени от новосъздадената компания ML Coating, е конвейерна бластираща машина от Rosler. "Предпоставка за постигане на хомогенно, висококачествено покритие е компонентите да бъдат подложени на щателна и прецизна струйна обработка. Повечето компании в нашата област все още правят това ръчно. Още в самото начало обаче решихме да автоматизираме целия процес по бластиране" споделя един от собствениците на ML Coating Майк Луизинк.

По-добри условия на работа и по-високо качество на бластиране

Тъй като ръчното бластиране е трудоемко и изтощително, е много трудно да се намерят и задържат хора за тази работа. С бластиращата машина на Rosler служителите трябва само да поставят детайлите върху съответните приспособления и да ги отстранят след процеса на бластиране. Друго важно предимство на системата е ниското ниво на шум, което допринася за по-добра работна среда. Освен това, автоматизираният процес на бластиране е осем до десет пъти по-бърз от конвенционалната ръчна обработка.

По-нисък разход на консумативи и енергия води до значителни икономии

Освен съкращаването на времето за обработка, което съществено намалява разходите, ML Coating постига значителни икономии и в други направления.

В автоматизираните системи цялото количество изхползвани бластиращи частици се събира на дъното и се транспортира чрез специални шнекове до устройството за почистване. Това гарантира много по-дълъг експлоатационен живот на бластиращите частици. Допълнително предимство е, че може да се използват значително по-твърди бластиращи частици.

В автоматичната машина на Rosler бластиращите частици се ускоряват от електрически турбини с директно задвижване, които изискват много по-малко енергия от необходимата за ускоряване на частиците посредством сгъстен въздух.

Благодарение на специалния дизайн на турбините Gamma G на Rosler, бластиращите частици се насочват с по-висока скорост, без това да води до допълнително увеличаване на енергопотреблението. Консумацията на енергия може да бъде намалена още чрез интелигентно регулиране на оборотите на турбината.

Безпроблемна обработка на поръчката и бързо въвеждане в експлоатация

Rosler съдейства активно по време на целия процес, от избора на най-подходящата машина до пускането й в експлоатация. За да може системата да бъде позиционирана оптимално в халето, стандартното разположение на оборудването е променено. Клиентът извършва редица подготвителни дейности, като прекарване на електрозахранване и изграждане на фундамент. След кратка проверка на изпълнението на тези дейности от страна на Rosler, системата е инсталирана и пусната в експлоатация в рамките на една седмица, добавят от ML Coating.

Конкурентно предимство благодарение на автоматизираното бластиране

В момента ML Coating е единствената по рода си компания в региона, която извършва операциите по бластиране напълно автоматизирано. Компанията успява да постигне отлични резултати и е доволна от лесната работа с машината на Rosler. "Можем лесно да регулираме параметрите на бластиране, което ни позволява да създаваме специфични програми за конкретните детайли от различните продуктови групи. В момента работим с дванадесет програми, които са повече от достатъчни за настоящите ни нужди от струйна обработка", обобщават от компанията.

Научете повече тук.

 

 

 

 

Rosler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Rosler

Ключови думи: Rosler   Рьослер   бластиращи машини   струйна обработка   бластиране   боядисване   финишна металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...