Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Релсова бластираща машина повишава капацитета при подготовка на повърхностите за боядисване

Поради бързо нарастващото търсене на прахово и течно боядисани компоненти компанията GAM Coating трябва да увеличи своя капацитет за бластиране. С помощта на релсовата машина за бластиране  на Rosler тя успява да реши предизвикателството, като постига гъвкавост и висока производителност при отлични качества на бластиране и ниска консумация на енергия.

Сигурна рецепта за успех: качество, гъвкавост и надеждност

Клиентите на GAM Coating са от индустрии като автомобилостроене, машиностроене и производство на селскостопанско оборудване, като компонентите са прахово боядисани и боядисани с течна боя. Марк Принсен, един от собствениците на компанията, обяснява: "Между големите поръчки можем да се справим с малки задачи или бързо да помогнем на клиенти, които са получили неочаквана поръчка за покупка. Много други цехове за боядисване имат твърда, негъвкава организация на работа." Точно тази гъвкавост, съчетана с високо качество на покритието и бързи доставки, е причината за непрекъснато нарастващото търсене от различни индустриални сектори.

Струйното бластиране – екологично чиста подготовка на повърхностите

Подготовката на повърхностите е ключова предпоставка за висококачествени покрития. Марк Принсен коментира: "Тъй като е много по-екологично от предварителната химична обработка, ние използваме бластиране за подготовка преди боята". За бластираща среда компанията използва корунд, тъй като той не реагира със субстрата на детайлите. Големите компоненти се бластират ръчно в специално помещение.

Бързо нарастващото търсене води до необходимост от разширяване на капацитета. След внимателна оценка на плюсовете и минусите на допълнително помещение за ръчно бластиране спрямо закупуването на машина за бластиране, клиентът решава да избере опцията за закупуване на нова бластираща машина.

Релсова машина за бластиране

GAM Coating избира релсовата машина за бластиране на Rosler. Този високопроизводителен и гъвкав "работен кон" е идеален за премахване на котлен камък, ръжда, боя и за повърхностно текстуриране на големи или тежки компоненти, включително сложни стоманени изделия.

Горно разположена релсова система транспортира компонентите, окачени на специални решетки, в машината за бластиране. Релсовата система е проектирана като отворено "Y", което позволява зареждане/разтоварване на детайлите на две станции, така че периодите с ниска производителност да бъдат сведени до минимум.

Бластиращата машина на Rosler се отличава с висока защита срещу износване: камерата за бластиране се състои от заварена манганова стомана с дебелина 8 мм. В допълнение, зоната на бластиране е специално защитена от лесно сменяеми 10 мм плочи, също изработени от манганова стомана.

Камерата за бластиране с височина 2700 и ширина 2200 мм позволява напълно автоматично бластиране на компоненти с макс. габарити 2000 на 2000 мм, като рафтове, машинни детайли, рамки на врати, маси. Такъв тип са около 75% от компонентите, обработвани от GAM Coating.

"Управлението на машината на Rosler е много просто, тъй като трябва само да зададем времето за струйна обработка и оборотите на турбината", добавя Марк Принсен. Освен с високата си производителност, машината се характеризира и с висока енергийна ефективност. Турбините Gamma G осигуряват 20% по-висока производителност на струята при по-ниска консумация на енергия.

За подробности вижте тук.

 

 

 

 

Rosler Group
Email: info@rosler.com
https://de.rosler.com/en-en/

     
Източник: Rosler,

Ключови думи: Rosler   машини за бластирне   струйно бластиране   боядисване   финишна металообработка  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...