Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Последно поколение системи за ЦПУ от FANUC

25.01.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От момента на създаването на FANUC през 1972 г. фирмата непрекъснато обновява своите изделия (ЦПУ, шпиндел, сервомотори и задвижвания, роботи и робомашини) и се старае да задоволява всички изисквания на пазара за автоматизация на производството.

Последното поколение системи за ЦПУ, което FANUC пусна скоро в експлоатация, е FANUC Series 30i/31i/32i/ –Model B. Системата FANUC 30i- Model B е най-мощната от тях. Тя може да управлява до 32 подавателни оси и 8 шпиндела, като осигурява едновременна интерполация по 24 оси. Това е система, която се използва при управлението на много сложни комплексни машини. Към нея могат да се включат най-новите модели ai и bi шпиндел и сервомотори и регулатори. При машини, изискващи много бързо позициониране, се използват последно поколение линейни двигатели на FANUC.

Смятам, че в следващите години ще се търсят високопрецизни многофункционални машини, съвместяващи стругови и фрезови обработки на едно място. Те ще осигуряват много голяма скорост и точност на обработката на сложни повърхнини и контури. Все по-често ще се използват машини с обработка едновременно по 5 оси. Машините през следващите години ще са с подобрен и оптимизиран HMI (човек – машина) интерфейс. Ще използват високоскоростни вградени шпиндел мотори с охлаждане през инструмента. При тези машини ще се обръща все по-голямо внимание за намаляване на енергоемкостта им чрез минимизиране на дела на хидравличните агрегати за сметка на такива задвижвани със сервомотори. Организацията на производство ще използва машини, свързани в локална мрежа за оптимизиране на обмена на информация и мониторинг на производствения процес. Диагностиката и анализът на дефектирали машини ще се извършват дистанционно. Роботизацията и автоматизацията на процесите за обработка ще имат голямо значение за понижаване себестойността на продукцията.

Йордан Тодоров, управител на FANUC FA Bulgaria

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: FANUC   ФАНУК   ЦПУ   сервомотор   задвижване   робот  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...