Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нови решения за безопасност и високотехнологични електронни пускатели от Phoenix Contact

27.01.2012   |   Експертно
 

Намаляването на разходите е постоянно увеличаваща се тенденция във всички сектори на индустрията и това се дължи не само на икономическата криза. Икономическите аспекти като производителност, енергийна ефективност и безопасност на системите, придобиват все по-голяма значимост. За непрекъснато подобряване на тези фактори фирма Phoenix Contact разработва постоянно, в тясно сътрудничество със своите клиенти, високоиновативни и уникални в своята област продукти с широко приложение във всички сфери на машиностроенето.

Сред новите ни предложения са PIT-клемите с директна връзка, които са уникални с възможността за лесно и ефективно окабеляване без инструмент и без физическо усилие на гъвкави и твърди проводници от 0,34 до 10 мм2. Благодарение на специалния профил на клемата, силата на натиск е намалена с 50% в сравнение с всички подобни технологии, а времето за опроводяване – с 35% при гарантирано максимално качество на контакта.

От 2012 г. влизат в сила изискванията по стандарт DIN EN ISO 13849-1 за оперативна безопасност на машини и системи. В съответствие с новите изисквания Phoenix Contact предлага продуктовата фамилия PSR-релета за безопасност, разработени на база на най-усъвършенствани технологии и предоставящи оптимални решения за всяко приложение. Предлагат се универсални програмируеми релета, както и специализирани за конкретни функции.

За управление на трифазни асинхронни двигатели до 4 kW Phoenix Contact предлага иновативно решение с реверсивни електронни пускатели „4 в 1” . В корпус с дебелина само 22,5 мм са интегрирани 4 функции: управляващ контактор, реверсивен контактор, термична моторна защита и реле за безопасност към авариен стоп - категория 3. В сравнение със стандартните решения с механични контактори, новите пускатели CONTACTRON позволяват спестяване на място и време за опроводяване до 75%, а безконтактната технология на превключване гарантира 10 пъти по-дълъг оперативен живот.

Предлагаме и захранващи устройства за най-висока сигурност и непрекъсваемост на системите.

Със своите 4 продуктови групи захранващи модули, Phoenix Contact предлага решения за всяко приложение с голямо разнообразие на габарити, мощности и напрежения при най-висока оперативна надеждност. Предлагат се селективни (SFB) захранвания, разнообразни UPS модули, както и най-модерните устройства с IQ – технология за интелигентно непрекъсваемо захранване.

Владимир Лазаров, управител на ВиВ Изоматик

     
Източник: сп. Инженринг ревю

Ключови думи: Phoenix   ВиВ Изоматик   клема   пускател   захранване  

SpaceCAD
hofmann
Galika
DMG MORI

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD
CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоФирмена публикацияСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...