Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТЦС инициира клъстер “Зелени технологии и машиностроене”

01.02.2012   |   Бизнес
 
В края на януари т.г. в Технологичен център София бе създаден клъстер “Зелени технологии и машиностроене”. Основната цел на клъстера е оказването на  съдействие на българските фирми в обхванатите браншове да излязат на чуждите пазари. "На българските предприятия в машиностроенето и металообработването е известно, че в момента редица германски и австрийски фирми са в търсене на нови доставчици. Местните фирми обаче имат проблеми със създаването на нови контакти и бързото реагиране при запитвания и изпълнение на изискванията на потенциалните клиенти от чужбина. Именно в тази сфера клъстерът ще предоставя стабилна подкрепа. Първите направени запитвания от заинтересовани компании от Германия показват, че членовете на клъстера биха могли да имат успех и при съвместна работа по нови поръчки. Запланувано е също така след първите 18 месеца от откриването на клъстера да започне работа по общи проекти за разработване на нови продукти. За тях ще се търси финансова подкрепа по програмите на ЕС за насърчаване на бизнеса", заявиха от ТЦС.
За мениджър на организацията бе избран Технологичният център, който ще бъде представен от Стоян Атанасов. Председателството на сдружението беше възложено на Станислава Иванова (Спарки, София), а за заместник председатели бяха избрани Румен Цинцаров (РТ Плюс, Пловдив) и Георги Рангелов (Самарт, Перник).
Първите международни дейности на клъстера ще са съвместен работен семинар с Clusterland Upper Austria и Plattform Umwelttechnik Baden-Württemberg, както и представяне на конгреса за иновации MAV в Бьоблинген, Германия през април тази година. За повече информация можете да се обърнете към Технологичен център София
     
Източник: ТЦС

Ключови думи: ТЦС   клъстер   машиностроене   технологичен център  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...