Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Съвременните бои създават нов облик на машините

01.03.2012   |   Експертно
 

Какви нови продукти представяте на изложението МАШТЕХ И МЕТАЛ ЕКСПО?
Новото, което предоставяме са индустриални едно- и двукомпонентни грундове и лакове за метал, аналози на най-добрите европейски покрития, но на цени, съобразени с българския пазар. Те са особено подходящи за машини и съоръжения – кранове, резервоари и други метални конструкции, работещи в морски райони или други водни зони, както и тези, под влияние на UV лъчите. Пример за това са крановете и корабите на пристанищата, които са изложени на въздействието на солена мъгла.

Интересен продукт са и антикорозионните защитни покрития от серията Steel Guard, при която само с едно нанасяне се прави едновременно фосфатиране, грундиране и финално покритие. Това икономично решение е предназначено за декоративна и антикорозионна защита на ръждясали стоманени повърхности, с дебелина на ръждата до 100 микрометра. Специфичното е, че не е нужно ръждата да се изчиства докрай.

Друг съвременен вид покрития са тези на водна основа. Подобно на традиционните солвентни покрития, те са изключително здрави, като сме се постарали да предложим и пъстра цветова гама от покрития за поцинкована ламарина. Един от тях с ефектът на патинирана мед. С тези покрития обикновеният метал сякаш „оживява”. Силата ни е в индустриалните покрития, където продуктите трябва да отговорят на строго определени показатели - боята да се нанася лесно с пистолет, да е фина и да не запушва дюзите.
Съвременните бои създават нов облик на машините. На фона произвежданите преди машини изцяло в зелената и сивата гама, днес повечето машиностроителни заводи, с които работим, използват богата цветова палитра”. Използват се жълти, червени и други арки цветове, като покритието е полугранц или мат, с цел покритието да не дразни работещите на машините. Пример за това са използваните машините на в заводите на ЗММ.

Какви други иновативни технологии разработвате в момента?
Развойната дейност е силно застъпена при нас. Заслугата за това е изключително на г-жа Христова, която следи водещите технологии в областта, така че по нищо нашите продукти да не се отличават от тези на водещи европейски и световни производители. Една от новите разработки е серията покрития „Метал гард”, за антикорозионна защита на черни и цветни метали. Те служат за защита или репарация на стари покрития на метални изделия в закрити помещения или навън. Това е екологично чист продукт, устойчив на атмосферни влияния,UV лъчи, масла и други вредни среди. Друго важно предимство на боите на водна основа за метал е дългият експлоатационен срок и лесната им поддръжка.

Кои са основните ви групи клиенти?
Наши клиенти са производители, чиято продукция е изключително експортна, и благодарение на покритията ни, те са конкуретоспособни в Европа, САЩ и други международни пазари. В близкото минало изнасяхме стотици тонове покрития за тежкотоварни камиони за минната индустрия, докато сега наред с директния износ на продукти, правим и индиректен експорт, посредством свои клиенти от различни браншове на индустрията - машиностроене, дървообработване и др.

     
Източник: IndustryInfo.bg

Ключови думи: Лакпром   бои   покрития   машини   антикорозионни  

Област: Експертно  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...