Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хайкад Инфотех организира курс за компютърен термофлуиден анализ - 23.06.2012

23.06.2012   |   Начало»Събитията
 

Двудневен курс Основи и практически приложения на компютърния термофлуиден анализ (CFD) за решаване на инженерни задачи в индустрията организира фирма Хайкад Инфотех.

Той се проведе на 23 и 24 юни т. г. в обучителния център на компанията в Пловдив, а лектор беше проф. д-р инж. Милчо Ангелов, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от Хайкад.

Курсът бе предназначен за инженери, работещи в сферата на електрониката, машиностроенето, енергетиката, климатичната и отоплителна техника, сградостроенето, химическата индустрия, решаващи проблеми свързани с физични ефекти при движение, смесване явления на турболенция и кондензация на флуиди, както и свързания с това процес топлообмен. 

През първия ден на обучението бяха представени основите и концепция на термофлуидния анализ, а през втория ден бяха решавани практически примери със CFD програма.
 
Сред предимствата на компютърните методи за термофлуиден анализ са подобряване на характеристики, функционалност и надеждност, съкращаване на броя на физическите прототипи, намаляване на риска от грешки при проектирането, по-лесно спазване на изискванията за екологичност, казват организаторите.

     
Източник: Хайкад Инфотех

Ключови думи: Хайкад Инфотех   компютърен термофлуиден анализ   CFD  

Област: Събития  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...