Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Компактните инвертори Sinamics G120C с добавена версия на Profinet

21.09.2012   |   Технологии
 

Инверторът Sinamics G120C от Siemens е вече наличен и с Profinet комуникация. Компактното устройство е проектирано за промишлени среди в цял свят. Подходящо е за работата на помпи, компресори, вентилатори, миксери и екструдери; както и за конвейери и прости товаро-разтоварни машини. В целевата група попадат машиностроителни дружества (OEM) и дистрибутори.

Profinet допълва опциите Profibus, USS/Modus RTU и CAN, налични на пазара, за предоставяне на по-добра ефективност и функционалност, позволявайки по-бърз обмен на данни за високофункционални приложения за управление на движения. Като стандартната Ethernet комуникация и Profinet комуникация могат да бъдат използвани паралелно.

Компактните инвентори предлагат най-висока плътност на мощността от своя клас и се свързва директно без загуба на експлоатационни характеристики. В сравнение с наличните на пазара конвенционални системи, конверторът изисква до 30 процента по-малко място за монтаж и предоставя до 40 процента по-висока плътност на мощността. Щепселните клеми позволяват бърз монтаж, а слотът за карта памет бързо серийно пускане.

Всеки инвертор G120C се доставя с платформата на Siemens Safety Integrated като стандарт за осигуряване на безопасно изключване. Фабрично монтираният двоен вход осигурява безопасно изключване на въртящия момент (STO) без да е необходимо свързване на външни устройства.

G120C включва всички доказани технологии за управление от платформата Sinamics. Безсензорният векторен режим позволява точно, икономически ефективно управление за енергийно-оптимизирана работа на промишлени двигатели.

Инверторът е с номинална мощност варираща от 0,55 до 18,5 kW, компактен дизайн, бързо пускане в действие, лесна експлоатация и висока функционална цялостност.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: инвентори   платформи   стандарти   Profibus   Sinamics G120C  

Област: Технологии  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...