Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хайкад Инфотех и Dassault Systemes продължават сътрудничеството с техническите университети у нас

 

Хайкад Инфотех и Dassault Systemes продължават сътрудничеството си с висшите технически учебни заведения у нас и създаването на лаборатории и тренировъчни центрове, в които да бъдат провеждани обучения и курсове за студенти, млади специалисти, учени и инженери, съобщиха от компанията. Партньори в този проект са машинно-технологичния факултет към Техническия университет-София, филиалите на Техническия университет в Пловдив и Сливен, Техническият университет  - Габрово, Русенският университет, факултет Техника и технологии към Тракийския университет и колежът по енергетика и електроника към Техническия университет – София.

Очаква се и стартирането на нова иницатива, която да позволи на студентите да могат да избират обучението си в софтуерния пакет като избираема дисциплина, заявиха от Хайкад Инфотех.

"Партньорството между двете компании осигурява на академичния свят възможности за обучение в най-новите 3D и PLM технологии. Целта е да се насърчи развитието на високи постижения във всички аспекти на виртуалното проектиране, инженеринг и дизайн, като същевременно стимулира иновативни проекти на студенти и практики на преподаватели. Технологиите, които се предоставят на образователните институции и научни центрове, дават възможност на студентите да изразят своят талант и да превърнат своите идеи в реални проекти", допълниха от Хайкад Инфотех.

Към този момент Dassault Systemes и Хайкад Инфотех си сътрудничат с водещите технически висши учебни заведения в България. В голяма част от тях има условия за провеждане на обучения по CATIA за студенти и преподаватели. Лабораториите са част от амбициозния проект за внедряване на софтуерния пакет CATIA в академични условия и осигуряване на възможност на студентите да се докоснат и оценят възможностите на съвременните технологии в процеса на създаване на изделие или съоръжение.

Повече информация относно курсовете и обученията, провеждани от Хайкад Инфотех, може да намерите тук.

     
Източник: Хайкад

Ключови думи: виртуалното проектиране   инженеринг   дизайн   иновативни проекти   машинно проетиране  

Област: Обучения  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Обучения/Семинари

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...