Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Пет неща, които трябва да знаете за вашия ръкавен филтър

11.08.2015   |   Експертно
 

Патрик Хелър, мениджър на направлението Стратегическо развитие и Маркетинг в Pentair Clean Air Systems, представлявана у нас от фирма ЛД, представя спецификите на основните компоненти, оказващи влияние върху работата на ръкавните филтри в процеса на обезпрашаване.

Експертният материал, структуриран в пет точки, обобщава най-важните аспекти за нормалното функциониране на филтриращата система и избягването на непланирани престои.

В първата от тях г-н Хелър обръща внимание на системата за почистване. "Ако вашият филтър се самопочиства, то най-вероятно се използват бързи мембранни вентили за импулсно продухване. Тази система за почистване влияе изключително силно върху ефективността на филтриране и на разходите за експлоатация на съоръжението.

Въпреки, че цената на системата за импулсно продухване е само 5% от общата стойност за изграждане на филтъра, нейното неправилно проектиране или експлоатация ще струва огромни загуби за подмяна на филтриращи елементи, разход на енергия и нарушение на емисионните норми“, твърди мениджърът на инженерния екип в Pentair CAS.

Цялата публикация вижте тук

     
Източник: ЛД

Ключови думи: ЛД   Pentair Clean Air Systems  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...