Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schaeffler представи самостоятелна система за мониторинг на ротационно оборудване и механизация

15.06.2016   |   Технологии
 
Schaeffler разработи самостоятелна система за мониторинг на състоянието на ротационно оборудване и механизация с фиксирани или регулируеми скорости от 100 до 15 000 оборота в минута. С помощта на единствената си по рода функция за автоматично откриване на грешки системата може да се управлява от служители по поддръжка, които имат малък или никакъв опит с апаратура за вибрационен мониторинг. 
 
FAG SmartQB е "готова за употреба" преконфигурирана система за мониторинг на състоянието на електрически мотори, помпи, вентилатори, компресори и предавателни кутии, която е лесна за монтиране (наладката й отнема едва 5 минути) и не изисква специални умения или знания в областта на вибрационното диагностициране. При поява на промяна в състоянието на оборудването FAG SmartQB автоматично генерира текстови съобщения на 7-инчовия си дисплей – същинско нововъведение в пазара на оборудване за мониторинг.
 
Системата е разработена за откриване на повреди в електрически мотори, помпи, вентилатори и друго ротационно оборудване и механизация, която работи с въртящи се лагери. Системата е снабдена с готови за използване и предварително зададени конфигурации за измерване. 
 
С помощта на системата могат да бъдат открити пет причини за аварии: повредени лагери, дисбаланс, триене/кавитация (за центробежни помпи), повишаване на температурата и промени от общ характер във вибрационните цикли, които не могат да се появят вследствие на някои от гореизброените причини и може да изискват допълнителни обследвания.
 
Благодарение на способността си за непрекъснат мониторинг FAG SmartQB може да помогне на фирмите да редуцират времето за технологичен престой и да повишат техническата готовност на оборудването. Това прави системата подходяща за използване в много отрасли на промишлеността, като например производство на цимент, хартия, стомана, водни системи, както и за други приложения в технологията и машиностроенето.
     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Шефлер   FAG SmartQB   лагери  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...