Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EMAG Gruppe представя новата VL 5 DUO на EMO Hannover 2019

16.09.2019   |   Събитията
 

На стартиралия днес панаир EMO Hannover 2019 EMAG Gruppe представя на щанд C 29  в хале 17 новата машина тип VL 5 DUO за детайли с диаметър до Ø250 mm, с което се разширява гамата на многократно доказалата се в тежки производствени условия концепция на този тип машини, информират от Хофман Консулт, партньор на компанията в България.

"Синоним на гъвкавост, машината  VL 5 DUO разполага с две огледално разположени работни камери, всяка с по един шпиндел със собствено задвижване с мощност до 34,1 kW и въртящ момент 593 Nm, при 40% ED. Всяко от работните помещения е оборудвано с EMAG револверен магазин за 12 инструмента, които могат да бъдат и със собствено задвижване. Специалната концепция на водното охлажданене дава висока термостабилност на машината. Револверната глава може да се дооборудва и с У ос, което увеличава спектъра на приложение на машината. С това оборудване машината VL 5 DUO е в състояние да извършва най-разнообразни комплексни обработки за OP 10 и OP 20 както в самостоятелен режим, така и като част от автоматизирана производствена линия. При залагането на дублиращи инструменти времето до смяна на инструменталната екипровка  може да се удължи максимално", обясняват от Хофман Консулт.

Корпусът на VL 5 DUO, изработен от полимерен бетон MINERALIT®, дава възможност за минимизиране на вибрациите в работния процес. За върховата точност и качество допринасят още водещите с размер 45 и директната измервателна система на движенията по всички оси. С това се гарантира върхова точност на позициониране и непрекъсната повторяемост на резултатите При необходимост в машината може да бъде интегриран и tuch probe, с който да се измерват детайлите междинно, допълват от Хофман Консулт.

Машината разполага с автоматизирана Pick-up система. Същата може да бъде окомплектована и с TrackMotion автоматизирана система с палетни станции за зареждане.

Обстойно интервю с Бьорн Сватек относно участието на EMAG Gruppe на изложението в Хановер може да намерите тук.

Функционалността на VL 3 DUO за обработка на детайли до диаметър Ø150 mm можете да видите в следното видео:

     

Ключови думи: Хофман Консулт   Hofmann Consult   EMAG Gruppe   VL 5 DUO   VL 3 DUO  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...