Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Алеги инженеринг завърши производството на първите два броя специализиран минен джип - GIDROCK

През май т. г. Алеги инженеринг завърши производството на първите два прототипа на специализирана минна машина за превоз на хора и взрив, съобщиха от компанията. Машините са проектирани специално за минната индустрия в съответствие с машинна директива 2006/42/EO и стандарт БДС EN 1889-1 2006 "Минни машини. Подвижни машини, работещи под земята. Безопасност. Част 1: Безрелсови превозни средства с пневматични гуми".

От компанията информираха, че проектът е стартирал през 2019 г., като в него е взел участие разнообразен екип от машинни конструктори, електро инженери, експерти, техници и заварчици. "С много усилия, малко ресурси и голям ентусиазъм в рамките на 1 г. и 3 месеца екипът се справи с цялостното проектиране, доставката на материали и производството на двете машини с наименование GIDROCK", казаха от Алеги инженеринг. Оттам обясниха още, че в машината са заложени индустриални компоненти по задвижването и двигател, отговарящ на емисиите EVRO 5. "Това гарантира висока надеждност, малки престои за поддръжка и ниски разходи по време на експлоатационния живот на машината", коментираха от компанията.

От дружеството обявиха, че планират в началото на юни т. г. да извършат финални тестове, след което машините да влязат в експлоатация. Към момента компанията разработва различни версии на машината. "Стремим се да предложим на бъдещите клиенти машини, отговарящи на техните специфични нужди: превоз на хора, сервизни дейности, транспортиране на ГСМ материали и др. версии", споделиха производителите.
 
"Най-трудното в момента е да спечелим доверието на нашите клиенти. Хората се учудват и не вярват, че подобни неща могат да се правят в България. Това ни мотивира да бъдем още по-прецизни и креативни в работата си. Надяваме се да успеем да реализираме продукта GIDROCK както на българския, така и на международния пазар, и да покажем, че и в България можем", допълни ръководителят на проекта инж. Георги Атанасов.

Повече информация ще намерите тук.

     
Източник: Алеги инженеринг

Ключови думи: Алеги инженеринг   ALEGI Engineering   минни машини   GIDROCK   минна индустрия   добивна промишленост  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...