Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Алеги инженеринг завърши производството на първите два броя специализиран минен джип - GIDROCK

През май т. г. Алеги инженеринг завърши производството на първите два прототипа на специализирана минна машина за превоз на хора и взрив, съобщиха от компанията. Машините са проектирани специално за минната индустрия в съответствие с машинна директива 2006/42/EO и стандарт БДС EN 1889-1 2006 "Минни машини. Подвижни машини, работещи под земята. Безопасност. Част 1: Безрелсови превозни средства с пневматични гуми".

От компанията информираха, че проектът е стартирал през 2019 г., като в него е взел участие разнообразен екип от машинни конструктори, електро инженери, експерти, техници и заварчици. "С много усилия, малко ресурси и голям ентусиазъм в рамките на 1 г. и 3 месеца екипът се справи с цялостното проектиране, доставката на материали и производството на двете машини с наименование GIDROCK", казаха от Алеги инженеринг. Оттам обясниха още, че в машината са заложени индустриални компоненти по задвижването и двигател, отговарящ на емисиите EVRO 5. "Това гарантира висока надеждност, малки престои за поддръжка и ниски разходи по време на експлоатационния живот на машината", коментираха от компанията.

От дружеството обявиха, че планират в началото на юни т. г. да извършат финални тестове, след което машините да влязат в експлоатация. Към момента компанията разработва различни версии на машината. "Стремим се да предложим на бъдещите клиенти машини, отговарящи на техните специфични нужди: превоз на хора, сервизни дейности, транспортиране на ГСМ материали и др. версии", споделиха производителите.
 
"Най-трудното в момента е да спечелим доверието на нашите клиенти. Хората се учудват и не вярват, че подобни неща могат да се правят в България. Това ни мотивира да бъдем още по-прецизни и креативни в работата си. Надяваме се да успеем да реализираме продукта GIDROCK както на българския, така и на международния пазар, и да покажем, че и в България можем", допълни ръководителят на проекта инж. Георги Атанасов.

Повече информация ще намерите тук.

     
Източник: Алеги инженеринг

Ключови думи: Алеги инженеринг   ALEGI Engineering   минни машини   GIDROCK   минна индустрия   добивна промишленост  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...