Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Разградско предприятие модернизира машинния си парк с проект по НПВУ

06.02.2024   |   Начало»Проекти

Разградската фирма МАТ осъвременява материалната си база по проект "Технологична модернизация в предприятието" с финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщават от Областен информационен център – Разград (ОИЦ).

Дружеството се занимава с производство на метални конструкции и компоненти за строителството, неръждаемо оборудване за хранително-вкусовата промишленост, проектиране, производство и монтаж на различни видове носещи конструкции за соларни електроцентрали и производство на котли на твърдо гориво и буферни съдове.

Повече за проекта

Стойността на проекта е 1 561 461 лв., от които 699 999,76 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част – собствено участие на предприятието.

Дейностите включват реализиране на инвестиции в материални активи – закупуване на производствено оборудване: вертикален обработващ център с подвижна колона, машина за разкрой на листов материал с плазмено рязане, профилираща машина за производство на омега-профили и профилираща машина за производство на С-профили.

Новото оборудване ще замести наличните стари и амортизирани, нискоефективни машини и по този начин ще допринесе за по-висока производителност на машинния парк и персонала и за подобряване на ефективността на производството.

Доставените машини ще разполагат с цифрово-програмно управление. Внедряването им ще спомогне за цифровизация на производствения процес и ефективно използване на материалите с оглед елиминиране на производствения брак и фира. Ще се осигури и намаляване на разходите за енергия и консумативи, допълват от ОИЦ - Разград

Очаква се проектът да завърши през април 2024 г.

     
Източник: ОИЦ - Разград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НПВУ   ОИЦ – Разград   машини с ЦПУ  

Област: Машиностроене  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...