Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Предлагаме широка гама сервозадвижвания, CNC управления и роботи за машиностроенето

25.01.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Като лидер в света на индустриалната автоматизация, Mitsubishi Electric предлага широка гама продукти и решения за машиностроенето. С високите си функционални характеристики, Mitsubishi Electric налага стандарт в CNC управленията, като в ниския си клас фамилията М70 се явява и ценово ефективно решение за задачи с интерполация на 3 и повече оси. Роботите на Mitsubishi Electric са с изключителни показатели по отношение на повторяемост, бързодействие и олекотена конструкция. Гамата включва монтажни роботи до 5 кг (повторяемост ±0,005 мм), SCARA до 20 кг (повторяемост ±0,02 мм) и вертикални артикулационни роботи с 5 и 6 оси (повторяемост ±0,02 мм). Всички контролери на роботи ново поколение са с вграден Ethernet, което ги прави лесни за програмиране и интегриране, без допълнително оскъпяване.
В категорията сервомотори Mitsubishi Electric предлага стандартни мотори (oт 50 W до 55 кW), линейни и DDM (Direct Drive Motor). Сервомоторите на Mitsubishi Electric са с малки габарити, висока скорост за реакция (900 Hz), 292 144 имп./оборот енкодер, който е реализиран изцяло с оптика без подвижни компоненти, абсолютен енкодер като стандарт. Сервоуправленията на Mitsubishi Electric допълват характеристиките на моторите – автотунинг, с възможност за непрекъснато действие в работен режим, потискане на осцилациите, на вътрешни шумове и др. От контролерите ще спомена само IQ платформата, единствената на пазaрa мулти CPU PLC система, в която един контролер може да поеме управлението на цяла линия, комплекс или завод, като наред със стандартния ЦП, на същия рак може да се добави CNC ЦП, Робот ЦП. Всички те управляват специфичните си процеси, но делят общо адресно пространство и процесите са прозрачни един за друг. Към системата може да се добави и MES модул за автоматична връзка към ERP система, както и GOT HMI директно към дънната магистрала за високоскоростно опресняване на данните.

Важно място в гамата ни за машиностроенето заемат и средствата за машинно зрение с марката Cognex. Сензорите за визуална инспекция Checker са евтин, лесен за използване и интегриране и безкрайно надежден способ за разпознаване и локализиране на обекти, което ги прави подходящи за използване при ориентатори, подаващи съоръжения и манипулатори. Системите за визуална инспекция InSight предлагат мощни алгоритми за анализ на контури, повърхнини, геометрични размери. Камерите предлагат няколко типа калибрации, вкл. нелинейна до 45° спрямо работната равнина. Това ги прави приложими при точни измервания, както и при направляване на роботи.

Патентована технология IDMax, работеща в четците на индустриални кодове DataMan, прави Cognex доставчик на решения, на който повечето автомобилостроителни заводи в света се доверяват при четене на трудните DPM кодове. Уникален продукт е четецът за фиксиран монтаж DMR500, който Cognex представи на пазара през 2011 г. – скорост 95 декодирания/сек., 1024х768 резолюция, декодира едновременно до 128 кода, VSoC ( Vision System on Chip) технология. През изминалата година Cognex представи и уникален продукт в категорията преносими четци на ID кодове DM8000 – отново ID Max технология, патентована технология на течна леща, позволяваща настройваем фокус, патентована UltraLight технология за по-добро формиране на изображението на всеки вид маркировка и повърхност и комуникация на модулен принцип (серийна или Ethernet).

Илиана Айвазова, ръководител направление Cognex & Mitsubishi Electric, Ехнатон

     
Източник: сп. Инженринг ревю

Ключови думи: управление   CNC   ЦПУ   мотор   машинно зрение   Mitsubishi   Cognex   Ехнатон  

Област: бизнес  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...