Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Иновативност, комплексни решения и глобална подръжка са водещи принципи при производството на Мазак

25.01.2012   |   Експертно
 

В рамките на тазгодишния панаир ЕМО Хановер корпорация Ямазаки Мазак представи 24 нови модела металообработващи машини с повишена производителност, ефективност, ергономичност и екологичност. Централно място при моделите от 2011 г. заемат многофункционалните /струго-фрезови/ възможности на новите машини INTEGREX от сериите - i, j, е (в зависимост от приложението); новите модели на вертикални 5-осни обработващи центри VARIAXIS i-600 и i-700; иновативната машина ORBITEC 20, подходяща за производство на клапани и вентили при едно базиране; нов модел файбър лазерна машина OPTIPLEX 3015 за високоскоростно рязане при по-ниска мощност и разходи; новите модели хоризонтални, вертикални и стругови центри и гамата за производствена автоматизация - гъвкави производствени клетки и автоматизирано складово и инструментално стопанство. Новите машини са базирани на подобрен дизайн и конструкция за по-висока стабилност и производителност. Сред отличителните им характеристики са надеждност при предаване на задвижването, включително линейни направляващи с ролкови танкети, предавателни механизми, базирани на технология с ролки и ексцентрик, нова конструкция на шпинделите и задвижванията, температурна стабилност, подобрена ергономичност и обслужване, нови системи за управление и др.
Мазак поставя акцент върху въвеждането на технологии за енергийна ефективност, намаляващи електрическата консумация на металорежещите машини с повече от 20% при увеличена мощност и производителност. Стандартно се вгражда високоефективно автоматично LED работно осветление, намаляващо енергийната консумация при 10 пъти по-дълъг живот в сравнение с конвенционалните флуоресцентни лампи; ефективни мотори и задвижвания; автоматично изключване на стружкотранспортьор; високоефективни хидравлични системи в комбинация с хидроакумулатор; прибори за мониторинг и измерване на ел. консумация.

Мазак обръща внимание на екологичността като фундаментален елемент на съвременното общество. Следването на този принцип се постига чрез активно внедряване на възобновяеми материали и енергоспестяващи технологии. Ямазаки Мазак използват технологии за намаляване на брака, производство, функциониращо при опазване на околната среда и намаляване на емисиите от CO2.

Развитието на сектора на металообработващите машини през следващите години се очаква да следва изискванията на различните пазари по света. За целта е необходимо да се въвеждат перспективни продажбени стратегии и дизайн на подходящи продукти - както гъвкави и високотехнологични машини за производство на сложни, скъпи изделия, така и машини с общо предназначение, но с добър баланс между цена и технически характеристики.

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: Mazak   Бимекс Лимитид   струг   фреза  

Област: бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...