Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нова гама бързодействащи преси Smartline SA от фирма ЛД - 27.01.2012

27.01.2012   |   Начало»Експертно
 

През м. ноември в завода на Schuler Group в Гьопинген, Германия бе демонстрирана новата гама преси Smartline SA под мотото „Smartline SA машинна еволюция, осигуряваща Вашия успех”. Клиенти на Schuler от цял свят проявиха интерес към презентациите, което наложи удължаването им с една седмица. Бързодействащите преси Smartline SA-S са проектирани да отговорят напълно на съвременните икономически изисквания и технологични предизвикателства, и да демонстрират нови тенденции при обработката на динамоламарина. С новата гама преси се продължава философията на фирма Schuler да предлага и доставя на клиентите комплексни решения като развиване, водене и подаване на материала, щанцоване, инструменти, подреждане на пакетите ламели, интегрирано управление и визуализация на процеса. Виждайки линията в действие, клиентите имаха възможност лично да се убедят в основните й предимства: високо качество на вложените компоненти, тяло от масивна чугунена отливка, даващо възможност да се постигнат едновременно максимално пресово усилие и брой на ударите (до 1000 за мин.), водене на щосела без хлабина, настройката със сервомотори, осигуряваща лесна и бърза смяна на инструментите, лесна поддръжка и обслужване. Специално внимание бе обърнато на новото управление на щанцоването, благодарение на което се постига икономия на материала от 10 до 30%, а патентованото регулиране на потъването на инструмента намалява износването и удължава живота му с до 30%.

През следващите години машиностроенето ще продължи да се развива в условия, които няма да се различават съществено от тези на предходните 2010, 2011 г., а това означава конкурентна борба за всеки клиент на всеки пазар. С цел оптимизиране на ограничените инвестиции е необходимо да се предлага най-подходящата за целта машина без излишни екстри и оскъпяване, а това означава гъвкави модулни решения с възможност за по-нататъшно разширение на функциите и автоматизиране. Пред клиент и производител стои една обща задача – да изберат най-доброто техническо решение, като изключително важно е преди това да се направи анализ на продуктовата гама и при възможност да се извърши унификация и технологична оптимизация, да се подберат най-добрата в техническо и ценово отношение машина и инструментална екипировка. Все по-често от решаващо значение за избора ще бъдат енергоемкостта на машините, начинът и необходимото време за сервиз, цената на консумативите. Обучението на обслужващия и сервизен персонал добива все по-голямо значение и ще бъде обект на преговори и договаряне. С доставката на оборудването ще продължи съвместната работа между производител и клиент за оптимално организиране на производствения процес, обучение на технолози и конструктори, обслужващ и сервизен персонал. Голямо предизвикателство пред българските производители е да участват заедно с водещи машиностроителни фирми в търгове за доставка на оборудване, финансирано по европейски проекти.

Здравка Дабижева, управител на фирма ЛД

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: Schuler   преса  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...