Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Wepuko PAHNKE достави хидравлична ковашка преса на индийска компания

Нова ковашка преса, произведена от Wepuko PAHNKE, бе пусната в експлоатация в индийското предприятие CHW Forge, като инсталацията на цялостната система отнема само 8 месеца, съобщават от Икома, партньор на Wepuko PAHNKE в България.

"Конструкцията на тази ковашка преса със свободно коване е от най-ново поколение: цилиндрична преса 2 в 1, със сила на пресоване 31,5 MN и сила на сбиване 38 MN. Пресата е проектирана с Pull-Down конструкция или подподово, което означава, че работните цилиндри са разположени под пода. Така уплътненията и водачите на главните цилиндри са изложени в значително по-малка степен на топлинно въздействие и замърсяване и са по-лесно достъпни. Маслопроводите на главното задвижване също са инсталирани подподово. Друга особеност на тази конструкция е високият коефициент на управляемост, обезпечаващ изключителна коравина и здравина при екстремно нисък център на тежестта", обясняват от Икома.

От компанията подчертават, че пресата се отличава с изключително добра динамика и постига скорост на пресоване до 215 mm/s и 110 удара в минута. Концепцията Pull-Down обезпечава прецизен ковашки резултат, като същевременно осигурява отлична достъпност за обслужващия оператор. За преса с този размер системата разполага с изключително голяма дължина на хода и големи проходи между страничните стойки. Манипулаторът, монтиран от едната страна на релсите, и мобилният манипулатор от другата страна на пресата могат да се управляват едновременно от оператора на контролния панел, както и напълно автоматично

Пресата може да се използва за високоскоростно отворено коване на детайли с тегло до 50 т, коване на големи пръстени с диаметър до 2,4 м и дължина 3,5 м, сбиване/смачкване, коване на дискове чрез последователно формоване с помощта на дисков захранвач, изправяне на валове и прътове и предварително оформяне на пръстеновидни валцовани изделия (коване на отвори).

"Сърцевината на системата е масло-хидравличното PMSD задвижване (PAHNKE Modified Sinus Direct, фиг. 1 по-долу). То работи с шест свръх динамични радиално-бутални помпи за високо налягане тип RX 500, също произведени от Wepuko PAHNKE. Посоката на потока е променлива и обратима за всички помпи от серията RX (4-квадрантен режим на работа). Помпите се регулират изключително бързо, което дава възможност за директно задвижване, при което се регулират директно силата, скоростта и позицията на пресата. Не е необходим клапан за настройване на тези параметри между помпите и главните пресоващи цилиндри. Принципът PMSD е специалитет в областта на пресовите задвижки, разработен от Ханс-Йоахим Панке, който се характеризира с липса на ударни вълни и оттам с изключително висока надеждност", поясняват от Икома.

Като друго преимущество на тази система от компанията посочват значително по-ниската консумация на енергия в сравнение с подобни задвижвания. В зависимост от конструкцията, икономията на енергия варира между 20 и 30% в сравнение с други маслено-хидравлични и до над 60% в сравнение с водно-хидравличните задвижвания.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   Ikoma   Wepuko PAHNKE   ковашка преса  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...