Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Wepuko PAHNKE достави хидравлична ковашка преса на индийска компания

Нова ковашка преса, произведена от Wepuko PAHNKE, бе пусната в експлоатация в индийското предприятие CHW Forge, като инсталацията на цялостната система отнема само 8 месеца, съобщават от Икома, партньор на Wepuko PAHNKE в България.

"Конструкцията на тази ковашка преса със свободно коване е от най-ново поколение: цилиндрична преса 2 в 1, със сила на пресоване 31,5 MN и сила на сбиване 38 MN. Пресата е проектирана с Pull-Down конструкция или подподово, което означава, че работните цилиндри са разположени под пода. Така уплътненията и водачите на главните цилиндри са изложени в значително по-малка степен на топлинно въздействие и замърсяване и са по-лесно достъпни. Маслопроводите на главното задвижване също са инсталирани подподово. Друга особеност на тази конструкция е високият коефициент на управляемост, обезпечаващ изключителна коравина и здравина при екстремно нисък център на тежестта", обясняват от Икома.

От компанията подчертават, че пресата се отличава с изключително добра динамика и постига скорост на пресоване до 215 mm/s и 110 удара в минута. Концепцията Pull-Down обезпечава прецизен ковашки резултат, като същевременно осигурява отлична достъпност за обслужващия оператор. За преса с този размер системата разполага с изключително голяма дължина на хода и големи проходи между страничните стойки. Манипулаторът, монтиран от едната страна на релсите, и мобилният манипулатор от другата страна на пресата могат да се управляват едновременно от оператора на контролния панел, както и напълно автоматично

Пресата може да се използва за високоскоростно отворено коване на детайли с тегло до 50 т, коване на големи пръстени с диаметър до 2,4 м и дължина 3,5 м, сбиване/смачкване, коване на дискове чрез последователно формоване с помощта на дисков захранвач, изправяне на валове и прътове и предварително оформяне на пръстеновидни валцовани изделия (коване на отвори).

"Сърцевината на системата е масло-хидравличното PMSD задвижване (PAHNKE Modified Sinus Direct, фиг. 1 по-долу). То работи с шест свръх динамични радиално-бутални помпи за високо налягане тип RX 500, също произведени от Wepuko PAHNKE. Посоката на потока е променлива и обратима за всички помпи от серията RX (4-квадрантен режим на работа). Помпите се регулират изключително бързо, което дава възможност за директно задвижване, при което се регулират директно силата, скоростта и позицията на пресата. Не е необходим клапан за настройване на тези параметри между помпите и главните пресоващи цилиндри. Принципът PMSD е специалитет в областта на пресовите задвижки, разработен от Ханс-Йоахим Панке, който се характеризира с липса на ударни вълни и оттам с изключително висока надеждност", поясняват от Икома.

Като друго преимущество на тази система от компанията посочват значително по-ниската консумация на енергия в сравнение с подобни задвижвания. В зависимост от конструкцията, икономията на енергия варира между 20 и 30% в сравнение с други маслено-хидравлични и до над 60% в сравнение с водно-хидравличните задвижвания.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   Ikoma   Wepuko PAHNKE   ковашка преса  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...