Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обръщаме изключително внимание на универсалността и производителността на машините

27.01.2012   |   Експертно
 

Най-новото ни технологично решение е в последната, разработена от нас машина, която вече има и втора модификация – това е 5-осният високоскоростен обработващ център GM5-350. С едновременната обработка по 5 оси машината решава много технологични проблеми. GM5-350 е с нова за РАИС базова конструкция, позволяваща изграждането на 3-, 4- и 5-осни машини на единна база. Стабилната чугунена основа поема големи натоварвания при максимално гасене на вибрациите. Тъй като направляващите по 3-те линейни оси са разположени върху колоната от тип затворен мост, в 3-осен вариант върху основната маса могат да се обработват детайли с много по-голямо тегло в сравнение с машините от тип С (М400-М500 и др.). Аналогично, монтира се и по-голям габарит и по-стабилна въртящо-наклоняема маса в 5-осния вариант.

Силната конкуренция в бранша ни задължава да се стремим да повишаваме параметрите на машините. С цел по-голяма производителност, акцентът се поставя върху по-сложните машини. Стремежът е да се предлагат и произвеждат машини като 5-осни обработващи центри с палетни станции, а също и с възможност за изпълняване на стругови операции и стругови обработващи центри с 2 и 3 шпиндела, с 2 и 3 супорта. Изключително се обръща внимание на универсалността и производителността на машините.

Една от най-новите ни машини е двушпинделен струг Т252-2S. Той е специално проектиран да даде максимална гъвкавост при производството на сложни и точни детайли. Оборудван е с 2 револверни глави, програмирани за едновременна обработка. Конструкцията с 2 противостоящи шпиндела, 2 револверни глави и 45° наклонена конструкция на шейната осигуряват максимална стабилност в процеса на обработка и безпроблемно отмиване на стружките. При окомплектоване с прътоподаващо устройство, машината се превръща в гъвкава производствена единица. Ще отбележа, че има производители на подобни машини, но единици от тях предлагат машината с напълно еднакви по размери и мощност главен и втори шпиндел. Нашите клиенти имат възможност да изберат и конфигурацията на машината според своите нужди, например, първата револверна глава да е с фрезови инструменти, а втората - с неротационни, само стругови инструменти или обратно, а също и вариант, при който и двете револверни глави да са с въртящи инструменти. Друго преимущество на машината е, че на всички позиции на револверната глава при необходимост могат да се поставят фрезови инструменти с максимални обороти на въртене 6000 об./мин.

За РАИС 2011 година беше тежка, но и успешна – реализирахме няколко планирани инициативи, пуснахме нови машини, привлякохме нови клиенти. Кризата няма как да не ни се отразява, колкото и да искаме да не е така. Надяваме се, обаче, на програма „Конкурентоспособност“ у нас, както и в съседните страни. Много наши потенциални клиенти кандидатстват по тази програма, подготвили са проектите си, предвидили са да закупят оборудване от нас и това ни кара да се надяваме, че ще имаме една хубава година.

Нишан Бъздигян, управител на РАИС

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: РАИС   високоскорестен   център  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...