Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Нови технологични решения за машиностроененето от Сименс

27.01.2012   |   Експертно
 

Нашата компания, освен доставчик на продукти и системи, е и новатор, който традиционно отговаря на високите изисквания на клиентите ни във всички сектори на машиностроенето и непрекъснато лансира съвременни решения. В сектор Общо машиностроене, имайки предвид голямото разнообразие и типове машини, както и различни технологични изисквания, SIEMENS дава възможност за реализацията на все по-гъвкави решения. През изминалата 2011 година, компанията лансира успешно новата инженерингова платформа TIA Portal V11, която предлага единна софтуерна среда за пълен инженеринг на системи за автоматизация, визуализация, задвижвания, комуникация и безопасност на машини и хора. Платформата осигурява целия цикъл на проектиране, пуск, настройка и поддръжка на индустриални системи. В автоматизираните системи успешно предлагаме новата гама микроконтролери S7-1200, които дават още по-добри възможности за управление на машини от нисък и среден клас. Значителни са иновациите в средния клас контролери от гамата S7-300, като особено внимание се обръща на S7-317TF с голям набор от технологични функции и интегрирана безопасност. В системите за визуализация бяха лансирани 2 фамилии операторски панели - Comfort и Basic, покриващи диапазона от 4 до 22 инча, отличаващи се с иновативен дизайн, повишена устойчивост и съвременни интерфейси. Новият отворен стандарт за индустриална комуникация Profinet предлага допълнителни възможности като: I-Device, Shared Device, Media Redundancy Protocol, ProfiEnergy, които позволяват по-високи скорости на трансфер, повишена сигурност на оборудването и енергийна ефективност. Също така, беше лансирана и новата гама задвижвания SINAMICS G120C, насочена към машиностроенето, отличаваща се с компактен дизайн, опростено параметриране и иновативни функции, позволяващи до 60% спестяване на електроенергия. През изминалата година фокусът бе поставен и върху SIRIUS Inovation - нова генерация апаратура за защита и контрол, новите компактни пускатели от фамилията 3RA6, както и релетата SIRIUS Control.
В сектора Металорежещи машини, компанията ни лансира иновативната система за машини от среден клас - SINUMERIK 828D. Тя съчетава съвременен хардуер, модерни комуникационни възможности, както и определя нови стандарти в програмирането на металорежещи машини с ЦПУ с използването на платформата SINUMERIK Operate. Също така, в тази сфера сериозно развитие имат и задвижванията от фамилията SINAMICS S120, позволяващи точност на обработка 80 бита, както и серводвигатели от последна генерация с вградени енкодери тип DQI.

Очакваме българските машинопроизводители непрекъснато да повишават качеството на произвежданите машини, влагайки модерно и надеждно оборудване с висока енергоефективност, отговарящо на изискванията за безопасност, което би довело до по-доброто им позициониране на Европейския пазар и повишаване на конкурентоспособността.

инж. Здравко Александров, инженер продажби Индустриална автоматизация,
инж. Петър Кацаров, мениджър продажби Задвижващи технологии, Направление Индустриална автоматизация и задвижващи технологии, Сименс

     
Източник: сп. Инженринг ревю

Ключови думи: Сименс   контролер   панел   задвижване   комуникация   безопасност   ЦПУ  

Област: бизнес  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...