Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обновяваме непрекъснато производството си в съответствие със съвременните световни изисквания - 02.02.2012

02.02.2012   |   Начало»Експертно
 

Уважаеми г-н Тодоров, в края на миналата година FANUC обедини всичките си европейски подразделения в една корпорация - Фанук Люксембург Корпорейшън (FLC). По какъв начин промените в организационната структура се отразиха на дейността Ви и какви са очакваните ползи от тях?
През октомври 2011 г. FANUC Corporation Япония обяви обединението на всички европейски дейности на фирмата в нова организация FANUC Luxembourg Corporation със седалище в гр. Ехтернах, Люксембург. В новата корпорация влизат всички подразделения на FANUC в Европа: FANUC FA Europe, FANUC Robotics и FANUC Robomachine Europe. Чрез обединението на трите фирми се създава силен корпоративен имидж в европейски мащаб. По този начин цялата номенклатура от изделия на FANUC се представя по-пълно пред клиента.

Бихте ли представили накратко новостите в продуктовата гама на FANUC Еф Ей Българuя?
Производствената гама на фирмата се състои от системи за ЦПУ и задвижвания, роботи и прецизни високопроизводителни машини. Последното поколение системи за ЦПУ, което FANUC пусна скоро в експлоатация е FANUC Series 30i/31i/32i/ – Model B. Системата FANUC 30i- Model B е най-мощната от тях. Тя може да управлява до 32 подавателни оси и 8 шпиндела, като осигурява едновременна интерполация по 24 оси. Това е система, която се използва при управлението на много сложни комплексни машини. Към нея могат да се включат най-новите модели αi шпиндел, сервомотори и регулатори. При машини, изискващи много бързо позициониране напоследък все по-често се използват новите модели линейни двигатели на FANUC.

С какви конкурентни предимства се отличават?
Със своята висококачествена продукция FANUC се счита за лидер в автоматизацията на производствените процеси. Компанията непрекъснато обновява своето производство в съответсвие със съвременните изисквания на световния пазар. През 2011 г. два независими източника, списание FORBES и Thomson Reuters, класираха поотделно FANUC в списъка на 100-те най-иновативни фирми в света. Тази оценка на световните институции е много добър атестат за високото качество, надеждност и конкурентноспособност на изделията на FANUC.

Как успявате да отговорите на изискванията на пазара на средства за автоматизация на производството?
От създаването на фирмата през 1972 г. до момента FANUC има повече от 2 200 000 ЦПУ-та и над 220 000 робота инсталирани по света. Изградил име на световен лидер в атоматизацията на производството FANUC непрекъснато инвестира в нови технологии и развойна дейност. В последните години фирмата разширява производствените си мощности, за да може да посрещне растящите нужди на световния пазар.

Според Вас какви ще бъдат основните тенденции в дизайна и функционалността на бъдещите металообработващи машини?
Машините през следващите години ще бъдат с подобрен и оптимизиран HMI интерфейс и ще използват високоскоростни вградени шпиндел мотори с охлаждане през инструмента. При изработката им ще се обръща все по-голямо внимание на намаляването на тяхната енергоемкост, чрез минимизиране на дела на хидравличните агрегати за сметка на задвижваните със сервомотори. Диагностиката и анализа на дефектирали машини ще се извършва дистанционно. Роботизацията и автоматизацията на процесите за обработка ще имат голямо значение за понижаване себестойността на продукцията. Ще се търсят високопрецизни многофункционални машини, съвместяващи стругови и фрезови обработки на едно място, които ще осигуряват много голяма скорост и точност на обработката на сложни повърхнини и контури.

На каква маркетингова и търговска политика ще заложите през тази година?
Годината се очертава като трудна на фона на световната икономическа криза и рецесия на европейския пазар. За да бъде успешна за фирмата, тя трябва да прилага гъвкава пазарна политика, конкурентни цени, висококачествен и надежден продукт, бърз и професионален сервиз.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: FANUC

Ключови думи: FANUC   Йордан Тодоров   автоматизация   металообработване   машини  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...